Politie IJsselland


IJsselland
Stafafdeling Communicatie & Voorlichting
Postbus 611, 6000 AP Zwolle


Zwolle, 30 januari 2003RECHERCHE BIJSTANDSTEAM ONDERZOEKT SCHIETPARTIJ IN ZWOLSE BINNENSTAD
Het slachtoffer van de dodelijke schietpartij woensdagavond op de Nieuwe Markt is een 30-jarige Zwollenaar van Turkse afkomst. De man was in juni 2001 slachtoffer van een schietpartij in Zwolle-Zuid. Een Recherche Bijstandsteam van ruim 20 personen is bijeengeroepen om de zaak te onderzoeken.

Even na 21.30 uur werd de man op de parkeerplaats van de Nieuwe Markt met verschillende schoten om het leven gebracht. Het is nog onduidelijk of het om één of meerdere daders gaat. Ook over de vluchtroute van de dader(s), de wijze van vluchten (te voet of per vervoermiddel) en de aanleiding tot de schietpartij bestaat nog geen duidelijkheid.

Afgelopen nacht heeft een eerste onderzoek plaatsgevonden. Tevens zijn diverse getuigen gehoord. Personen die woensdagavond iets hebben gezien op of in de directe omgeving van de Nieuwe Markt dat met de zaak te maken kan hebben, worden gevraagd contact op te nemen met het Recherche Bijstandsteam via het nummer 0900-8844.

Vanavond wordt in het opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost kort aandacht besteed aan de zaak. Het programma de Loep wordt uitgezonden om 19.20 uur, 21.20 uur en 23.20 uur en wordt op deze tijdstippen herhaald op zondagavond 2 februari aanstaande.


---

Deel: ' Recherche bijstandsteam onderzoekt schietpartij Zwolse binnenstad '
Lees ook