Rechte tanden door onzichtbare beugel uit de VS


Behandeling op basis van 3D-computersimulatie

AMSTELVEEN, 20091006 -- Tandenclinic Perfectsmile biedt sinds kort de onzichtbare beugels van Invisalign uit de VS. Een spectaculaire vooruitgang in de orthodontie, waar men in Nederland tot op heden voornamelijk nog aangewezen is op de traditionele methoden. Invisalign bestaat uit een transparant bitje. Gemaakt van plastic en zo goed als onzichtbaar. Ideaal voor mensen die wel een mooi en regelmatig gebit willen, maar dan wel zonder de bekende ijzerwarenwinkel in hun mond. Sinds kort is er zelfs een versie voor tieners.

De beugel ziet er uit als een minivariant van de gebitsbeschermers die hockeyers dragen. Het werkingsprincipe is verder gelijk aan die van andere type beugels: door constante gelijkmatige druk breekt bot aan de ene kant van de tand af en groeit het aan de andere kant weer aan. Hierdoor wordt de tand verplaatst.

Maar het bijzondere aan de nieuwe kunststof beugel is dat vooraf een 3D-computersimulatie wordt gemaakt. Daarin kan op het scherm al precies worden gezien wat het resultaat van de behandeling zal worden. Teleurstelling is dus bijna uitgesloten en bovendien is ook al bekend hoe lang de hele behandeling zal gaan duren (meestal korter dan normaal).

Om de twee weken krijgt de patint een nieuw setje bitjes (Invisalign zelf noemt deze overigens aligners). Deze moeten dag en nacht worden gedragen. De verhuizing van de tanden gaat met kleine, gelijkmatige stapjes tot zo'n kwart milimeter. Een behandeling duurt zo meestal tussen de 6 tot 18 maanden.

Tijdens het eten & drinken moeten de bitjes worden uitgedaan, maar het advies is om ze minimaal 22 uur per dag te dragen. Op die manier past ook het volgende setje bitjes. Aan de hand waarvan is vast te stellen of de patint wel zijn of haar best heeft gedaan.

In Nederland zijn er nog niet zoveel praktijken die de behandelingen met de Invisalign aanbieden. Tot nu toe zijn er nog niet zoveel patinten in ons land mee behandeld. Wereldwijd staat de teller al op 1 miljoen.

De ambitieuze tandarts Lotte Meereboer van Perfectsmile ( zie persfoto op https://www.perfectsmile.nl/media/tandartsen/lotte.jpg ) kwam al tijdens haar stage aan de Universiteit van Harvard (VS) in aanraking met Invisalign. Zij is erg enthousiast over de mogelijkheden van Invisalign en is blij dat na de aanvankelijke terughoudendheid in Nederland het roer nu om is, en men inziet dat de "onzichtbare beugel" een bewezen goed alternatief is voor de gebruikelijke orthodontische behandeling.

Voor veel mensen is Invisalign een uitkomst, o.a. BN'rs, modellen en zakenlieden kiezen voor Invisalign omdat het hen niet belemmert in hun dagelijkse werkzaamheden.

Invisalign biedt 4 categorien behandelingen: de Express; Anterior; Full en Teens-behandeling. Deze verschillen voornamelijk in behandelduur en prijs. Perfectsmile biedt een Invisalign-behandeling al aan vanaf 2450 euro. Dat is overigens all-inclusive.

Meer informatie over Invisalign-behandelingen op:
www.perfectsmile.nl/invisalign
www.invisalign.com

Perfectsmile werkt met een intake waarin de situatie wordt beoordeelt en foto's worden gemaakt. Op basis hiervan kan dan een behandelplan worden samengesteld.

Er kan een afspraak worden gemaakt voor deze intake via de website, of door Perfectsmile gratis te bellen 0800 - 222 222 5.

OVER PERFECTSMILE
Make your smile a Perfect Smile. Bleek je tanden, plaats facings of neem een mondhygiene-behandeling. Voor dat frisse, stralende, zelfverzekerde gevoel. Vanuit laagdrempelige glimlachwinkels in Amstelveen, Breda, Den Haag & Maastricht bieden de Perfectsmile specialisten hoogwaardige behandelingen voor mooie en gezonde tanden.

www.Perfectsmile.nl


Deel: ' Rechte tanden door onzichtbare beugel uit de VS '
Lees ook