Ingezonden persbericht


Record aantal boeken uitgeleend bij Tolle Lege

Bibliotheek groeit tegen de trend in
Dat Tolle Lege een succes was, is de achterliggende jaren al genoeg duidelijk geworden in de steeds weer stijgende ledenaantallen. Hadden we snel na de start in 2002 al 100 leden, hadden we in 2006 al 500 leden, in 2008 al 750 leden, in decembr j.l. was er het 1.000elid. En nog steeds hebben we maandelijks veel nieuwe toestroom. De hoge bezoekersaantallen vertalen zich ook naar de uitleencijfers. Deze uitleencijfers zijn geheel tegen de huidige trend in. Alle bibliotheken kampen op dit moment met dalende uitleencijfers. Er worden zelfs e-readers uitgeleend bij andere bibliotheken om de trend te keren. Tolle Lege zal blijven bij het oude vertrouwde boek op papier. Papier heeft immers wat? En dat het Tolle Lege concept werkt... dat blijkt dus wel uit de genoemde bezoekersaantallen en zeker uit de uitleencijfers.

Record
Dat de bibliotheek nog steeds in een grote behoefte voorziet, bleek afgelopen dinsdagavond wel tijdens de uitleenavond. Lange rijen stonden er voor de uitleenbalie (zie foto's) Niet minder dan 500 boeken gingen er door de scan. Velen namen stapels boeken mee voor in de vakantie. Het totaal aantal uitgeleende boeken op dit moment raakte daardoor net de magische grens van 1.600 boeken. In vergelijking tot andere chr. bibliotheken het hoogste aantal. Dat de Hoeksche Waard zo in trek zou zijn om een chr. bibliotheek te bezoeken hadden de medewerkers van de bibliotheek nooit kunnen denken. 'We blijven pieken en denken het maximum nog niet gehaald te hebben'. Kinderen zijn dol op onze vele vertelcd's en prentenboeken. 'Er is inmiddels zo'n grote collectie dat er altijd ruime voorraad aanwezig is'. Ook volwassenen hebben bij ons ook heel veel keus in het christelijke boek en zeker de jeugd heeft genoeg keus in kinder- en jeugdboeken.

De pijlers van Tolle Lege
Een van de pijlers waardoor Tolle Lege zichzelf kan bedruipen is de internet boekwinkel www.tolle-lege.hoekschewaard.nl Via deze site, die binnenkort geheel vernieuwd zal worden gepresenteerd, worden veel boeken aangeschaft. De opbrengsten hiervan worden geschonken aan de bibliotheek die hiervoor weer eigen boeken inkoopt. Mede daardoor kan Tolle Lege het huidige uitleentarief van slechts 10 cent per boek/week hanteren. De tweede pijler van Tolle Lege is het feit dat er maandelijks zo'n 60 nieuwe boeken op de planken liggen. 'Is het boek deze maand uit, dan zorgen wij er voor dat wij het volgende maand in de bibliotheek hebben staan'. Inmiddels heeft Tolle Lege in de bibliotheek ook een grote verkoopkast staan met vele boeken. Voor de boekhandel Tolle Lege kunt u dus ook tijdens openingstijden van de bieb terecht op de Weth. Vd Veldenweg 5 te Numansdorp (ingang Wokrestaurant)

Vrijwilligers bedankt!
Ook wat vrijwilligers betreft, heeft Tolle Lege op dit moment een record. Op dit moment draait Tolle Lege met 16 vrijwilligers (!), die zich iedere keer belangeloos inzetten om de biebavonden te draaien en om de boeken allemaal zelf te kaften of te repareren. Zonder deze vrijwilligers had het nooit geweest wat het nu was. Daarom...ook bedankje aan alle vrijwilligers is op zijn plaats.... Vrijwilligers.... Bedankt voor jullie enthousiasme om dit iedere keer weer te doen!

Vooraankondiging: Grote boeken- en kleedjesmarkt in Numansdorp Op zaterdag 24 september is het va 9-16uur weer markt in Numansdorp. In de Prins Clausstraat hopen wij een boeken- en kleedjesmarkt te houden. Ook zal er een schrijver van kinderboeken aanwezig zijn, een springkussen en natuurlijk hebben we de nieuwste boeken. Naast nieuwe boeken heeft Tolle Lege inmiddels een voorraad van ruim 4.000 tweedehands boeken in de schuur die op die dag verkocht zullen worden. Ook al uw overtollige boeken kunt u bij Tolle Lege kwijt! Bel dan met 0186-654124. Bieb Tolle Lege is u er dankbaar voor.... Meer informatie over deze grote markt volgt later

Openingstijden bibliotheek
In de maanden Juli en augustus is de bibliotheek alleen op dinsdag van 19-21uur geopend. Na augustus is de bieb op dinsdagavond maar ook op zaterdagmorgen van 11-12u geopend.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de bieb kan men bellen met 0186-654124 of per mail tolle-lege@hoekschewaard.nl. Natuurlijk staat de biebinfo ook op de site

Voor meer informatie kunt u bellen met Albert de Jong, 0186-654124


Deel: ' Record aantal boeken uitgeleend bij Tolle Lege '
Lees ook