STICHTING EURO-SPORTRING

HOLLAND CUP: record aantal inschrijvingen

Record aantal inschrijvingen Holland Cup Almere

De veertiende editie van de Holland Cup, het grootste internationale jeugdvoetbaltoernooi van ons land voor jongens en meisjes van 8 tot 19 jaar, telt een record aantal deelnemers. Aan het toernooi, dat van 28 tot en met 31 juli wordt georganiseerd in Almere, doen ca. 70 nederlandse en 210 buitenlandse teams mee. Totaal telt de Holland Cup 24 nationaliteiten.
Naast aanmeldingen uit veel europese landen, meldden zich bij Euro-Sportring uit Baarn ook teams uit 'verre' oorden als de Verenigde Staten (met 35 teams overigens opvallend sterk vertegenwoordigd), Bermuda, Japan en China aan.
In totaal zullen tijdens de Holland Cup zo'n 5.500 jongeren de strijd met elkaar aanbinden.
De organisatie van het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door de enthousiaste medewerking van de Gemeente Almere, de KNVB District West II en de vijf Almeerse voetbalverenigingen.

Voor het eerst in Almere
Na dertien jaar Amsterdam, wordt de Holland Cup dit jaar voor het eerst in Almere georganiseerd. De keuze voor Almere is mede ingegeven door de sterk groeiende belangstelling voor dit sportieve evenement. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal deelnemende teams met bijna twintig procent gestegen. Het streven van Euro-Sportring en de Gemeente Almere is om het aantal teams aan de editie van 20000 te laten groeien tot ca. 350.

Het toernooi vindt plaats op de zes sportparken in Almere. Totaal zijn 34 sportvelden beschikbaar.
Het zenuwcentrum is gevestigd in het Holland Cup Centrum aan de Landdrostdreef in het centrum van Almere. Hiervoor wordt een compleet tentendorp geplaatst op het terrein waar normaliter de kermis haar onderdak vindt.
Hier vinden ook de openingsceremonie op dinsdag 27 juli en de prijsuitreiking op zaterdag 31 juli plaats. Tevens worden hier dagelijks de deelnemers ontvangen voor het diner en is er 's avonds een aanvullend entertainment-programma, waarbij ook het publiek uit Almere van harte welkom is.

Deel: ' Record aantal inschrijvingen Holland Cup Almere '
Lees ook