Record aantal nieuwe kamers aangeboden in Groningen


DEN HAAG, 20090407 -- Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat het kameraanbod in maart 2009 in Groningen enorm is toegenomen (22,7 procent) ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Er werden in maart 1.071 nieuwe kamers aangeboden. De gemiddelde huurprijs is gestegen (6,1 procent) ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar tot een bedrag van 328 euro per kamer.

Huurprijs kamers Groningen stijgt met 6,1 procent
De gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers in Groningen is gestegen (6,1 procent) ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Een nieuw aangeboden kamer kostte in maart 2009 gemiddeld 328 euro. De gemiddelde huurprijs van een nieuwe kamer in Groningen ligt ruim 14 euro onder het landelijk gemiddelde.Aanbod kamers neemt enorm toe met 22,7 procent
Het aantal nieuw aangeboden kamers in Groningen is in vergelijking tot maart 2008 toegenomen (22,7 procent). In maart zijn er een record aantal nieuwe kamers aangeboden namelijk 1.071.Vierkante meter prijs stijgt met 5,8 procent
De vierkante meter prijs is in de maand maart gestegen (5,8 procent) ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De vierkante meter prijs stijgt lichtjes naar 17,98 euro.
Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 500.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 6.500 kamers aangeboden op de site. In 2008 werd www.kamernet.nl meer dan 8,8 miljoen keer bezocht door bijna 2,5 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (www.directwonen.nl).

Marktrapporten:
Op het blog van Kamernet.nl, blog.kamernet.nl, zijn alle marktrapporten terug te vinden. Het complete rapport van de kamermarkt van Nederland is terug te vinden op blog.kamernet.nl/2009/04/07/Kamermarkt+Groningen+Maart+2009.aspx.
Van de grootste steden van Nederland is op blog.kamernet.nl eenzelfde marktrapport aanwezig.


Deel: ' Record aantal nieuwe kamers aangeboden in Groningen '
Lees ook