Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Recordaantal deelnemers op dansspektakel
Laatste voorronde NK Color Guard in Hilversum

ROTTERDAM - De landelijke amateur-dansorganisatie Color Guard Nederland (CGN) houdt op 15 maart een wedstrijd in Hilversum. Het is de laatste van de vijf voorronden in 2003.

Het is de derde achtereenvolgende keer dat CGN een voorronde in Hilversum houdt. Een recordaantal deelnemers uit heel Nederland en uit Duitsland dingen dit jaar mee naar de hoogste eer.

Color Guard is een van de snelst groeiende takken van amateur-dans in Nederland en wordt inmiddels door ongeveer 60 groepen beoefend. De groepen zijn voornamelijk bekend als de visuele groepen van Showkorpsen en Drumcorps. In de winter kennen zij hun eigen competitie (de CGN competitie). In de laatste 5 jaar is deze competitie groter geworden dan de zomercompetitie.

In Hilversum doet het grootste deel van de Nederlandse top mee. Uit Huizen (NH) komen de vier groepen van The Pride. Hun hoogste groep is Nationaal Kampioen in de hoogste klasse (open class). De kampioenen in de A-Class (middenklasse) en Cadet Class (jeugdklasse), de drie groepen van Avant Courir uit Almere zijn ook aanwezig. Daarnaast zijn de groepen van The Girls Gang uit Amersfoort, Beatrix' en Jong Beatrix uit Hilversum, Avalance uit Vlaardingen, Joint Adventure uit Amsterdam, @Liberty uit Beverwijk, Turnlust uit Den Helder, Intension Marum uit Marum, Starriders uit Bad Munder (Duitsland), Marching Band Neustadt uit Neustadt (Duitsland), Voorwaarts uit Zwartsluis, Excelsior uit Goes, Hollandia uit Bolsward, West Coast Sound uit Haarlem Action uit Alblasserdam en DTO uit Tzummarum aanwezig

De wedstrijd in Hilversum start om 19.00 uur. De zaal in om 18.00 uur open. Entre is 7,00 per persoon. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa en in de voorverkoop via www.colorguard.org en 033-2466506.

(einde persbericht)

Meer informatie ? Bel Peter Jan de Werk op 010-4125652 of e-mail info@colorguard.org. Kijk ook op onze website www.colorguard.org. Fotomateriaal is verkrijgbaar op verzoek.

Wilt u aanwezig zijn tijdens het evenement ? U bent van harte welkom ! Meld u aan van tevoren en wij zorgen voor een persmap en toegangspas !

Deel: ' Recordaantal deelnemers op dansspektakel in Hilversum '
Lees ook