Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl


Amersfoort, 11 maart 2003

Recordaantal tennissers neemt deel aan KNLTB competities Competitieresultaten tellen dit jaar mee voor het Dynamische Speelsterkte Systeem

De Perry Sport KNLTB Landelijke Competitie en de meeste districtscompetities van de KNLTB gaan in het weekend van 12 en 13 april van start. Dit jaar neemt een recordaantal van 173.000 tennissers deel aan de competitie, dit zijn bijna 13.000 deelnemers meer dan vorig jaar. Dit jaar tellen voor het eerst hun resultaten mee voor het Dynamische Speelsterkte Systeem (DSS).

Veel verenigingen leveren dit jaar voor de eerste keer hun competitie-uitslagen digitaal aan. Hierdoor zijn op de internetsites van de KNLTB, www.knltb.nl en www.tenniscard.nl, de resultaten nog eerder na te lezen. Doordat de uitslagen grotendeels digitaal worden aangeleverd, zijn ook alle partijresultaten op internet te vinden.

Perry Sport KNLTB Landelijke Competitie
In de Perry Sport KNLTB Landelijke Competitie komen ruim 6600 teams in actie in de categorieën gemengd, gemengd 35+, heren, heren 35+, dames, jongens, meisjes en junioren gemengd. In de hoogste klassen van de verschillende competitiesoorten wordt er naast het kampioenschap in de betreffende afdeling in juni ook gestreden om de titel "Kampioen van Nederland". Vanaf 31 mei gaat de Eredivisie gemengd van start. De play offs van de Eredivisie vindt plaats op 14 en 15 juni op de banen van TC Groenekan.

Districtscompetitie
Aan de districtscompetities nemen ongeveer 28.000 teams deel. Voor de districtscompetitie geldt eveneens dat naast de strijd om de titel in de desbetreffende klasse er wordt gespeeld om het landskampioenschap voor districtskampioenen. Dit landskampioenschap wordt ook in juni gespeeld, met de finales op 28 en 29 juni bij TV Neckslag in Wijdewormer.

Op www.knltb.nl staat uitgebreide informatie over de Perry Sport KNLTB Landelijke Competitie en over de districtscompetities.

Tennistoppers in actie tijdens Asics Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen in Doorn Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 maart nemen de beste Nederlandse jeugdspelers tot en met 18 jaar deel aan de ASICS Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen (ASICS NOJK). Op de overdekte tennisbanen van Doorn Sports aan de Mariniersweg 3 in Doorn strijden de spelers om de nationale indoor titel tot en met 18 jaar.

De ASICS NOJK krijgt dit jaar zowel bij de meisjes als bij de jongens een nieuwe winnaar doordat Silvana Bauer en Michel Koning, de winnaars van vorig jaar, dit jaar niet van de partij zijn. Onder de deelnemers zijn wel de 14-jarige talenten Michaëla Krajicek en Marrit Boonstra. Beide meisjes wonnen in 2002 samen met Bibiane Schoofs het Wereld Teamkampioenschap tot en met 14 jaar.

Op vrijdag 14 maart beginnen de wedstrijden voor de meisjes om 10.00 uur; de jongens gaan om 13.00 uur van start. De finales worden op zondag 16 maart gespeeld.

De ASICS NOJK is voor iedereen gratis toegankelijk. Tevens zijn de uitslagen te volgen via www.knltb.nl.


---

Deel: ' Recordaantal tennissers neemt deel aan KNLTB competities '
Lees ook