BIJL PARTNERS

Recordpoging grootste speculaashart woensdag 6/10

Persuitnodiging recordpoging megaspeculaashart op woensdag 6 oktober, Utrecht

Guinness Book of Record poging voor 50-jarig KWF Banketbakkers Heerlijk & Heerlijk bakken megaspeculaashart

Onder het motto .Steun met een hart van goud. gaan de banketbakkers van Heerlijk & Heerlijk, een gilde van de betere banketbakkers, een recordpoging wagen voor de 50-jarige Nederlandse Kankerbestrijding/ Koningin Wilhelmina Fonds (KWF). Daarvoor bakken zij een ovenvers speculaashart met een omvang van maar liefst 6 bij 6 meter. Op woensdag 6 oktober wordt dit megahart in elkaar gezet in het winkelhart van Nederland Hoog Catharijne. Vervolgens wordt het in kleine speculaasstukken verkocht door de beste standwerkers van Nederland.

De maand oktober is voor de banketbakkers van Heerlijk & Heerlijk elk jaar weer de speculaasmaand. Dit jaar wordt er dus een speciaal tintje aan gegeven door het grootste speculaashart van de wereld te bakken. .We liepen al rond met het idee om eens iets speciaals te doen in de maand van de speculaas. Toen we door het KWF benaderd werden met de vraag om een actie voor hen op te zetten in het kader van hun 50-jarig bestaan, vonden we dat een extra goede aanleiding om eens groots uit te pakken., aldus vaktechnisch adviseur Peter de Wit van Heerlijk & Heerlijk. In het midden van het hart wordt het logo van het KWF, de rode kreeft met sabel, in marsepein aangebracht. Met de actie wil het gilde laten zien dat ze het KWF een warm hart van goud toedraagt. Als de poging slaagt, levert dat een vermelding op in het Guinness Book of Records.

Standwerkers
Nadat het megaspeculaashart opgemeten is voor het Guinness Book of Records is het de beurt aan de standwerkers om een .record. te vestigen. De Nederlandse Vereniging van Standwerkers vaardigt hiervoor haar beste team af, waaronder de Nederlands kampioen. Samen met een team van banketbakkers gaan zij hun uiterste best doen om zoveel mogelijk stukken van de megaspeculaas te verkopen. Speciaal voor het KWF zullen zij proberen een zo hoog mogelijke opbrengst eruit te halen. In de jubileumuitzending van het KWF op TV2 op vrijdag 29 oktober is te zien hoe het speculaashart van de Heerlijk & Heerlijk banketbakkers vorm heeft gekregen en hoe de standwerkers het hart hebben verkocht.

Winkelactie
Naast de verkoop van het megaspeculaashart door de standwerkers, zal in de maanden oktober en november in elke winkel van de Heerlijk & Heerlijk banketbakkers speculaasharten worden verkocht. Een deel van de opbrengst hieruit wordt eveneens ter beschikking gesteld aan het KWF. De pakjes speculaasharten zijn herkenbaar aan een stickerembleem van het 50-jarig KWF.

/////

Deel: ' Recordpoging grootste speculaashart '
Lees ook