Universiteit van Utrecht

Nieuws
Persberichten


4 augustus1999

Poging tot verbreken Guinnessrecord Levend Mozaïek door studenten

Meer dan 2100 eerstejaars maken kennis met Utrecht

Programma UIT-99

Duizend studenten zullen op donderdag 12 augustus een poging doen het Guinnessrecord Levend Mozaïek te verbreken. Op de Neude in Utrecht zullen studenten het logo van de Utrechtse Introductie Tijd (UIT) '99 proberen te vormen. De recordpoging is een onderdeel van de UIT'99 die plaatsvindt van 9 t/m 13 augustus. Tijdens deze introductie komen meer dan 2100 nieuwe eerstejaars studenten van de Universiteit Utrecht, de Hogeschool van Utrecht en de andere Utrechtse hbo-instellingen. Ze maken kennis met de onderwijsinstellingen, het studentenleven, de stad en haar voorzieningen.

Het thema de Uitdaging is als een rode draad door het programma geregen. Elke dag zal er een andere `uitdaging' zijn. Zo kunnen de eerstejaars op donderdag 12 augustus een Gravity Fall, een soort vrije val, maken. Woensdag 11 augustus hebben ze op de Uithof de mogelijkheid om een ritje in een Space Bike te maken of kunnen de eerstejaars meedoen aan een elastisch voetbalspel.

De opening van de UIT vindt op maandag 9 augustus om 10.00 uur plaats in de Janskerk. Na de opening

leiden ouderejaarsstudenten de eerstejaars in groepjes gedurende de week rond door Utrecht. De groepjes kunnen aan veel verschillende activiteiten deelnemen die voor hen zijn georganiseerd, zoals een informatiemarkt, standup comedy, een biercantus en en een literaire avond. Op woensdag 11 augustus zal de zonsverduistering aandacht krijgen en op vrijdag 13 augustus presenteren verschillende festivals zich in het kort. Uiteraard bezoeken de eerstejaars ook de studentenverenigingen.

Deel: ' Recordpoging levend mozaïek door studenten '
Lees ook