Koninklijk Horeca Nederland

Recordpoging om de grootste ijscoupe ter wereld te maken geslaagd

Een glazen ijsbeker van ruim 2, 80 meter doorsnee en 3 meter hoog gevuld met bijna 2400 liter ijs, bestaande uit 85 bollen ijs van 35 cm. doorsnee, moest een half uur blijven staan om in het Guiness Book of Records te komen.

Dit is gelukt, maar enkele minuten later is de coupe uit elkaar gespat. Met een geweldige knal barstte het glas. De grote druk op het glas en het grote temperatuursverschil zijn hoogst waarschijnlijk de oorzaak. Deze poging gebeurde op de IJsvak in Vianen.

De voorbereidingen van de Wereldcoupe zijn al in november 2002 gestart. Niet voor niets, want al snel bleek dat zo'n gigantische coupe nog niet zo eenvoudig is. Er moest bijvoorbeeld een nieuwe gemaakt worden, omdat de eerste beker het gewicht van al dat ijs niet aankon. Er worden namelijk 85 bollen ijs van 35 centimeter doorsnee in de ruim 3 meter hoge coupe geschept. In totaal wegen die 2.380 liters ijs meer dan 1500 kilo. De verschillende smaken rood, wit, blauw en oranje gekleurd ijs worden afgewerkt met chocolade en een ijswafel van 2 meter. Alle ingrediënten van deze smakelijke recordpoging zijn eetbaar en van hoge kwaliteit. Voor de recordpoging (10.30 - 12.30 uur) zijn op 19 februari leerlingen van diverse basisscholen uit Vianen uitgenodigd om een ijsje uit de `Wereldcoupe' te komen lepelen. De leerlingen hebben hun ijsje gekregen, maar niet uit de grootste ijscoupe ter wereld, maar dat was voor hen geen bezwaar.

Zoekwoorden:

Deel: ' Recordpoging om de grootste ijscoupe ter wereld te maken geslaagd '
Lees ook