Records bij nominaties Dutch Game Awards 2012


Uitreiking awards op 22 november tijdens gamecongres Game in the City

AMERSFOORT, 20121105 -- Vier records sneuvelden bij de bekendmaking van de nominaties voor de Dutch Game Awards, de belangrijkste prijzen voor Nederlandse gamedevelopers. Ronimo Games sleepte vijf nominaties in de wacht voor Awesomenauts en Little Chicken is kanshebber met drie verschillende games. Niet eerder is een studio zo vaak genomineerd en niet eerder kreeg een studio voor drie verschillende games een nominatie.

Ook debutant Game Oven mag hopen op een uil, met maar liefst vier nominaties voor Fingle — het hoogste aantal nominaties ooit voor een debutant. In totaal zijn 29 bedrijven genomineerd, dat is meer dan voorgaande jaren. Dus hoewel sommige games véél nominaties hebben binnengesleept, was er geen gebrek aan concurrentie en diversiteit. Naast Game Oven maken Little Chicken en casual gamesstudio Youda Games vier keer kans op een uil, Xform en Interwave Studios zijn goed voor drie nominaties.

De prijzen worden uitgereikt tijdens het Control Industry Dinner op 22 november in Amersfoort. De Dutch Game Awards zijn een co-productie van Control Magazine en Game in the City.

De Dutch Game Awards zijn een erkenning van de creativiteit, het vakmanschap en het zakelijk inzicht van de Nederlandse gameontwikkelaars. De Awards worden uitgereikt aan gamebedrijven en zelfstandige developers die zich het afgelopen jaar (inter)nationaal hebben onderscheiden. De Awards zijn een initiatief van Amersfoort Creatieve Stad en worden in samenwerking met Dutch Games Association georganiseerd als de prijzen voor de Nederlandse Game industrie. Het vakblad Control is een belangrijke mediapartner van de Dutch Game Awards, Control maakt tevens de nominatie van een Lezers Award mogelijk in haar magazine.


Nominaties Dutch Game Awards 2012
Het complete overzicht van de genomineerden:

Best PC / Console


Best Mobile / Handheld


Best Online


Best Visual Design


Best Music & Audio design


Best Original Game Design


Best Casual


Best Advergame


Best Serious


Best StudentSpecial Awards

Control Industry Award
De Zwarte Uil: overall prijs voor de beste Nederlandse game van het afgelopen jaar, gekozen door de lezers van Gamevakblad Control.


VNAP Best Game Animation
Deze genomineerden zijn gekozen door vertegenwoordigers van de Vereniging voor Nederlandse Animatie Producenten (VNAP).


Guts & Glory Award
Deze prijs is bedoeld voor jonge Europese developers die zich hebben onderscheiden met gedurfd gamedesign.


Games for Health Europe Award
Prijs voor de beste game voor de gezondheidszorg, gekozen door een aparte vakjury en verbonden aan het Games for Health Europe-congres.


Dutch Game Awards 2012
De vijfde editie van Dutch Game Awards vindt dit jaar plaats op donderdag 22 november in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Tijdens het Control Industry Dinner worden de awards in 14 verschillende categorieën uitgereikt. De awards worden georganiseerd is samenwerking met Control Magazine.Nieuw dit jaar zijn de Guts & Glory Game Award en VNAP Best Game Animation. De awards zijn inmiddels uitgegroeid tot de belangrijkste prijzen in de Nederlandse game-industrie.De Dutch Games Association heeft de Dutch Game Awards geadopteerd als de prijzen voor de Nederlandse Game Industrie.


Deel: ' Records bij nominaties Dutch Game Awards 2012 '
Lees ook