Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-07-2001 Politieberichten regio Limburg Zuid

Maastricht

Maastricht, vrouw aangereden

Een 60-jarige vrouw uit Maastricht zal enkele dage ter observatie in het ziekenhuis moeten blijven nadat ze zaterdagmiddag omstreeks 15.45 uur op het Oranjeplein werd aangereden door een personenauto. De vrouw stak per fiets de kruising met de President Rooseveltlaan over hetgeen niet werd gezien door een afbuigende automobilist. Tengevolge van de klap vield de vrouw hard tegen het wegdek en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Daar werd de vrouw onderzocht en besloten dat ze enkele dagen moest blijven.

Eijsden, recreant verdronken.
Zaterdagmiddag omstreeks 15.00 uur is een 36-jarige in Heerlen woonachtige Amerikaan tijdens het kanoën op de Maas bij het dagstrand Oost in Eijsden verdronken. Het slachtoffer behoorde tot een groep van Amerikaanse militairen en hun familieleden die op het dagstrand een afscheidsbarbecue hielden. Enkelen van hen besloten een kanotochtje te maken, daaronder het slachtoffer. Op een gegeven moment sloeg de kano waarin hij zat om. Daarbij kwam het slachtoffer onder water terecht en verdronk. Snel ingrijpen van collegas en medewerkers van het dagstrand hielp niet. Door duikers van de brandweer werd het stoffelijk overschot omstreeks 16.45 uur geborgen.

Valkenburg a/d Geul, auto rijdt in publiek: vrouw licht gewond Een 18-jarige vrouw uit Vroomshoop liep kneuzingen en schaafwondjes op over haar hele lichaam en een lichte hersenschudding tengevolge van roekeloos rijgedrag van een nog onbekende automobilist. De vrouw bevond zich zondagmorgen omstreeks 02.50 uur samen met enkele vrienden op de koninginneweg in Valkenburg nabij uitgaanscentrum Ahoy. Plotseling kwam er een rode auto aangereden waarvan de bestuurder het kennelijk had voorzien op het groepje van vijf personen waar het slachtoffer bij stond. Hij reed op het groepje in. De meeste konden tijdig opzij springen, het slachtoffer niet. Zij werd door de auto geschept en vloog over de motorkap om vervolgens met een klap op het wegdek te vallen. De automobilist reed door. De politie stelde een zoektocht in, echter nog zonder resultaat. De politie weet wel van wie de auto is.

Sittard

Sittard, straatroof

Een 32-jarige vrouw uit Sittard is zondag omstreeks 00.50 uur op de straat Ophoven door een onbekende man onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van de inhoud van haar portemonnee. De vrouw liep over genoemde straat toen naast haar een personenauto stopte. De bestuurder stapte uit en liep naar de vrouw toe. Hij hield een vuurwapen in een van zijn handen en zei dat hij geld moest hebben. De vrouw moest vervolgens toezien hoe de overvaller haar portemonnee uit haar handtas haalde en daaruit het geld wegnam. Daarna stapte de man weer in de auto en reed weg. Aan de hand van het kenteken kon de politie vaststellen dat het om een eerder die nacht gestolen auto ging. Deze auto werd in de loop van zondagmorgen teruggevonden op de ventweg langs de Rijksweg Zuid in Sittard.

Beek, inbraak
In de loop van zaterdagavond werd ingebroken in een woning aan de Kerklaan. De achterdeur was opengebroken om binnen te kunnen. De hele benedenverdieping was doorzocht. Ontvreemd werd een digitale- en een spiegelreflexcamera en een GSM.

Heerlen

Hoensbroek, burenruzie wordt volksoploop

De politie van Heerlen Noord is de laatste paar dagen meerdere keren uitgerukt naar een burenruzie in de Rozenstraat in Hoensbroek. Een vrouw uit een van de flatwoningen kreeg het woordelijk- aan de stok met een overbuurvrouw die in een rijtjeshuis woont. Aanvankelijk beperkte een en ander zich tot het over en weer uiten van verwensingen en scheldwoorden en het gooien met eieren. Gezien het goede weer van de laatste dagen en het feit dat veel omwonenden s-avonds buiten zitten, werd de ruzie geamuseerd gadegeslagen door de nodige buurtbewoners die zich met de zaak gingen bemoeien. Zaterdagavond omstreeks 23.00 uur kwamen beide kemphanen oog-in-oog met elkaar te staan toen de ene partij verhaal ging halen bij de andere partij. Plotseling was er sprake van een vuurwapen dat een van de huisgenoten van de kemphanen zou hebben. De politie kwam zaterdagavond weer naar de Rozenstraat om een en ander op te lossen. De man die een vuurwapen zou hebben werd meegenomen naar het politiebureau en in diens woning werd een onderzoek ingesteld. Zonder resultaat. Het einde van het liedje was dat de politie iedereen naar huis stuurde omdat de voorstelling voor die avond was afgelopen.

Heerlen, dronken motorrijder onderuit.
Een 35-jarige motorrijder uit Heerlen is vrijdagavond omstreeks 20.15 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de groene Boord. Getuigen zagen dat de man met hoge snelheid door het rode verkeerslicht ter hoogte van de Gasthuisstraat was gereden waarna hij de rand van de middenberm raakte en de macht over het stuur verloor. De man vloog enkele meters door de lucht en kwam met een smak op het wegdek terecht. Hij liep een gebroken linkerhand, een diepe vleeswond en ontvellingen over zijn hele lichaam op. De motor raakte totaal beschadigd. De politie constateerde dat de man had gedronken en vorderde zijn rijbewijs in.
Het slachtoffer werd per ambulance naar het Atrium ziekenhuis gebracht.

Hoensbroek, vermeende ontvoering.
De politie in Zuid Limburg is zaterdagmiddag in de hoogste staat van paraatheid gebracht na een melding over een ontvoering van een klein kind. Een getuige had omstreeks 13.00 uur gezien dat de bestuurder van een groene BMW op de Amstenraderweg in Hoensbroek een kind van een fiets trok en dit in zijn auto duwde en er vervolgens mee weg reed. Het kinderfietsje bleef achter. De getuige belde overstuur de politie waarna meteen groot alarm werd geslagen. Niet voor lang overigens want de politie traceerde omstreeks 14.20 uur de BMW ergens in Amstenrade, met de bestuurder en het kind. Het bleek dat een vader zijn kind wilde laten zien hoe snel ze door een vreemde meegenomen kon worden als je van huis weggaat (!) en er dus geen sprake was van een strafbaar feit.

Kerkrade

Kerkrade, inbraak in café

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een café aan de Akerstraat. Een keukenraampje werd vernield om binnen te komen. Diverse in de lokaliteit aanwezige speeltoestellen werden opengebroken en leeggehaald. Ook werd een fles sterke drank gestolen.

Deel: ' Recreant verdronken in Eijsden '
Lees ook