Ingezonden persbericht


Persbericht

Recruiter opent internetcafé in Senegal

Inter-Kennis, een recruitment & interimbureau gespecialiseerd in IT-personeel, opent op 8 september haar eerste internetcafé in Toubacouta, Senegal.

Rotterdam, 7 september 2001.
Het eerste project nadert de voltooiing. Op 8 september vindt de opening plaats van het internetcafé Lynda in Toubacouta, Senegal. Dit is het resultaat van een hechte samenwerking tussen de lokale Senegalese ondernemer Moussa Sow en initiatiefnemer Wim Wijting van het Nederlandse bedrijf Inter-Kennis. Na enkele weken van onderzoek en voorbereiding heeft men in mei jongstleden in de plaats Toubacouta, een dorp op een paar uur rijden van Dakar, een gebouw voor een geheel nieuw internetcafé neergezet. De locatie is ingericht met stoelen en tafels die gemaakt zijn door de plaatselijke timmerman. Een aantal enthousiaste studenten heeft voor het café een netwerk opgezet van vier computers, ter beschikking gesteld door de Hogeschool van Amsterdam. Vervolgens zijn de computers naar Senegal verscheept. Recentelijk werd er een telefoonverbinding in gebruik genomen en een server geïnstalleerd. Moussa Sow, de Senegalese ondernemer, verdient inmiddels al enige tijd geld met zijn café. Zijn inkomsten krijgt hij uit de betalingen voor online doorgebrachte tijd en voor het geven van cursussen en trainingen aan de lokale bevolking. Sinds kort verkoopt hij ter plaatse tevens wat consumpties. Op 8 september zal het eerste internetcafé in ruraal Senegal op feestelijke wijze officieel geopend worden.

De filosofie van het recruitmentbureau Inter-Kennis is via duurzame projecten concreet iets te doen aan de achterstand in ontwikkelingslanden op het gebied van internet. Inter-Kennis richt daartoe internetcafés op in samenwerking met de stichting Faro en lokale ondernemers. Voor de projecten wordt geen geld geschonken aan de lokale ondernemer, maar er wordt een lening verstrekt. De internetcafés moeten een centrum van communicatie en computeronderwijs worden en een spin-off genereren in de nabije omgeving. Realisatie gebeurt mede door middel van Nederlandse IT ers. Inter-Kennis werft en selecteert IT-kandidaten voor Nederlandse bedrijven en reserveert uit de plaatsingsfee een som geld. Met behulp van dat geld biedt Inter-Kennis de geplaatste IT ers de mogelijkheid hun vaardigheden en kennis op het gebied van automatisering en internet te exporteren en over te dragen aan de mensen in ontwikkelingslanden. De IT ers worden via de stichting Faro naar den vreemde uitgezonden om computers te repareren, netwerken op te zetten, les te geven en nieuwe partners en locaties te zoeken. Tiscali publiceert de verhalen van deze avonturiers in hun portal via de rubriek Internet.

Inter-Kennis en de stichting Faro zijn verheugd over de geslaagde opzet van hun eerste internetcafé in Senegal en hopen weldra meer initiatieven aan te kondigen.

Deel: ' Recruiter opent internetcafé in Senegal '
Lees ook