Ingezonden persbericht

Persbericht:

RED HAT INTRODUCEERT RED HAT LINUX 7.3

Nieuwste product van Red Hat's consumentenoplossingen heeft alles wat computerfanaten, onderwijsinstellingen en kleine bedrijven nodig hebben voor Internet-based computing

RALEIGH (North Carolina), 6 mei 2002 - Red Hat, Inc. (Nasdaq:RHAT) heeft vandaag Red Hat Linux 7.3 geïntroduceerd, een besturingssysteem met uitgebreide configuratiemogelijkheden dat is ontworpen voor uiteenlopende toepassingen, van computerspellen en software voor persoonlijke productiviteit tot het uitvoeren van de taken van een bestands-, print- en webserver. Red Hat Linux 7.3 bevat nieuwe productiviteitstools, een persoonlijke firewall configuratie (bij installatie) en software voor videoconferenties. Zo beschikken particuliere gebruikers, onderwijsinstellingen en kleine bedrijven over alles wat ze maar nodig hebben om via het Internet flexibel met hun computer te kunnen werken.

De nieuwe versie bevat bovendien de beste ondersteuningsmogelijkheden van de hele Linux-industrie: onze experts en Red Hat Network (een automatische Internetoplossing voor het beheer van Red Hat Linux systemen) zijn via de telefoon en het web bereikbaar. Bijna 500.000 gebruikers hebben al een beroep gedaan op alle praktische voorzieningen van Red Hat Network om hun systeem up-to-date en veilig te houden.

"Kleine bedrijven en computerfanaten zoeken voor hun infrastructuur een combinatie van kracht, gebruiksgemak en voordeel. Een combinatie die moeilijk te vinden is in de bestaande niet-open besturingssystemen", aldus Paul Cormier, Executive Vice President voor de Engineering afdeling van Red Hat. "Red Hat Linux 7.3 biedt deze combinatie wél, in de vorm van open broncode, ondersteuning en automatische service op afstand, zodat de gebruiker met een gerust gevoel kan computeren via het Internet."

Nieuwe mogelijkheden voor extra productiviteit en flexibiliteit

Red Hat Linux 7.3 biedt geavanceerde technologie op basis van open broncode, nieuwe voorzieningen en bijgewerkte kerncomponenten die de productiviteit verhogen en de flexibiliteit en het gebruiksgemak bieden waar gebruikers om vragen.

Tot de belangrijkste voorzieningen behoren:


- Evolution: e-mailclient en relatiebeheersoftware;
- MrProject: software voor projectmanagement;

- Mozilla: webbrowser;

- GNOME Meeting: software voor videoconferenties;
- Apache 1.3: webserver;

- firewallconfiguratie;

- PostgreSQL: relationele database;

- de desktops KDE 3.0 en GNOME 1.4.

Kijk voor een compleet overzicht van alle voordelen en voorzieningen van Red Hat Linux 7.3 op http://www.redhat.com/software/linux/rhl_new_features.html.

Kortingen, prijzen en beschikbaarheid

Red Hat Linux 7.3 ligt vanaf 15 mei in de winkel. Online bestellen is nu al mogelijk op www.redhat.com.

Red Hat Linux 7.3 Personal voor particuliere gebruikers heeft een verkoopadviesprijs van 59,95 dollar, inclusief 30 dagen basisservice via Red Hat Network en ondersteuning via het Internet.

Red Hat Linux 7.3 Professional voor kleine bedrijven heeft een verkoopadviesprijs van 199,95 dollar, met als extra onderdelen een cd-rom voor systeembeheerders, 90 dagen basisservice via Red Hat Network, 60 dagen ondersteuning via het Internet en telefonische ondersteuning.

Red Hat biedt tevens speciale upgradeprijzen: 20 dollar korting op Red Hat Linux 7.3 Professional en 10 dollar korting op Red Hat Linux 7.3 Personal.

Red Hat

Red Hat is 's werelds belangrijkste aanbieder van open broncode en Linux. Het hoofdkantoor van Red Hat is gevestigd in Raleigh in de Amerikaanse staat North Carolina. Het bedrijf heeft vestigingen over de hele wereld. Breng een bezoek aan Red Hat op www.redhat.com . Beleggers kunnen zich met hun vragen wenden tot Gabriel Szulik bij Red Hat, +1 919 754 3700.

# # #

LINUX is een handelsmerk van Linus Torvalds. RED HAT is een wettig gedeponeerd handelsmerk van Red Hat, Inc. Alle overige namen en handelsmerken behoren toe aan de desbetreffende houders.

TOEKOMSTGERICHTE UITSPRAKEN
Bepaalde informatie in dit persbericht heeft betrekking op de toekomst (in de betekenis van Section 21E van de Amerikaanse Securities Exchange Act van 1934). Beleggers worden erop gewezen dat de verklaringen in dit persbericht die niet strikt betrekking hebben op het verleden, waaronder de plannen en doelstellingen van het management voor toekomstige activiteiten en de inschatting van het management van marktfactoren, toekomstgerichte verklaringen zijn waaraan bepaalde risico's en onzekerheden zijn verbonden. Tot deze risico's en onzekerheden behoren onder meer het vertrouwen op strategische samenwerkingsverbanden, groeimanagement, de eventuele aanwezigheid van onopgemerkte softwarefouten, de risico's van economische neergang in het algemeen en in de sector van Red Hat in het bijzonder, de risico's verbonden aan concurrentie en de prijsdruk als gevolg daarvan, de levensvatbaarheid van internet, en andere risico's zoals beschreven in documenten die door Red Hat zijn ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Deze documenten kunnen worden geraadpleegd via de website van de SEC op .

Nienke Schipper
AxiCom Benelux

Direct: +31 (0)70 312 0384 Mob: +31 (0)6 23 31 67 98 Email: nienke.schipper@axicom.com Web: www.axicom.com

Nassaulaan 5, 2514 JS Den Haag, Nederland
Tel: +31(0)70 312 0380 Fax: +31(0)70 312 0381

Deel: ' Red hat introduceert red hat Linux 7.3 '
Lees ook