Regelgeving tanden bleken zorgt voor hype: ‘Nano-Hydroxyapatiet’


AMSTERDAM, 20131203 -- De strengere regelgeving voor tanden bleken zorgt voor een nieuwe hype, namelijk tanden bleken met het bestanddeel Nano-Hydroxyapatiet. Het kristal is inmiddels algemeen bekend in de tandheelkundige sector en de vraag naar tanden bleken met Nano-Hydroxyapatiet’ kent hierdoor een sterke stijging.

Veel nieuwe mogelijkheden met bevinding in tandheelkundige sector: bestanddeel Nano-Hydroxyapatiet
Wereldwijd is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de stof Nano-Hydroxyapatiet en academici zijn lovend. Niet onterecht want de combinatie van Nano-Hydroxyapatiet en Peroxide zorgt er voor dat na een bleekbehandeling geen verlies van glazuur optreedt. Nano-Hydroxyapatiet is eenzelfde kristal als waar tanden uit zijn opgebouwd en hecht zich hierdoor aan de tanden, aan de beschadigingen en tubulies (kleine kanaaltjes in de tanden), het resultaat hiervan is dat de tanden als het ware ‘gerepareerd’ worden. Wetenschappers uit de hele wereld stellen hierdoor dat Nano-Hydroxyapatiet hét tandverzorgingsmiddel van de toekomst is.

Toepassing Nano-Hydroxyapatiet in vernieuwde PrevDent methode
Tandartspraktijk WIT past met de PrevDent methode al enige tijd Nano-Hydroxyapatiet toe voor het bleken van tanden. Deze door veel tandartsen toegepaste tanden bleek methode maakt tanden tot acht tinten witter tijdens een eenmalige behandeling van zestig minuten. De toepassing van Nano-Hydroxyapatiet in de PrevDent formule zorgt er voor dat het glazuur niet wordt aangetast en dat minuscule beschadigingen aan de oppervlakte van het gebit zelfs gerepareerd worden.

Naast de positieve effecten van het bestanddeel Nano-Hydroxyapatiet bevat de PrevDent methode andere voordelen:

  1. De samenstelling van de ingrediënten is dusdanig dat een heel laag percentage (slechts 6%) waterstofperoxide nodig is.
  2. De behandeling duurt slechts één uur.
  3. Er wordt in plaats van onveilige warmtelampen gebruik gemaakt van een LED licht.

Hierdoor voldoet de PrevDent methode ruimschoots aan de strenger geworden Europese richtlijnen en wetgeving.  

“Het bestanddeel ‘Nano-Hydroxyapatiet’ zorgt er voor dat tanden bleken weer veilig wordt.”, aldus David Pinto, woordvoerder van tandartspraktijk WIT. “De toepassing van ‘Nano-Hydroxyapatiet’ zorgt er voor dat het glazuur niet wordt aangetast en dat minuscule beschadigingen aan de oppervlakte van het gebit zelfs gerepareerd worden.”

Wij willen graag horen wat u als redactie van de PrevDent behandeling vindt!
Bent u geïnteresseerd in deze veilige tandenbleek methode bij Tandartspraktijk WIT? Als kennismaking met deze nieuwe behandeling bieden wij onze persrelaties graag gratis een PrevDent behandeling aan. Stuur de mail met dit persbericht door naar: david@pintosolutions.nl  o.v.v. ‘PrevDent behandeling relatiedeal’,

Over de behandeling: Bij WIT wordt de behandeling uitgevoerd onder supervisie van tandartsen. De behandelaars werken volgens een protocol waarbij eerst een uitgebreide gebitsinspectie wordt uitgevoerd en het te verwachten resultaat wordt doorgenomen met de patiënt.

De behandeling start vervolgens met het aanbrengen van cofferdam (een rubberen substantie) om het tandvlees te beschermen, de blootliggende gedeelten van het gebit worden afgedekt waarna de witmakende gel wordt aangebracht. Deze gel wordt geactiveerd door een zacht LED licht gedurende 12-15 minuten en deze stap wordt herhaald tot een totale behandeltijd van 60 minuten.

Meer informatie via: www.wit.nlNoot voor redacties:

Welkome professionalisering voor het tanden bleken met veilige PrevDent methode
Het afgelopen jaar is er veel te doen geweest over tanden bleken. Per 1 november 2012 werd de wet namelijk al aanzienlijk aangescherpt om:
tandenbleken terug te brengen in de professionele dentale omgeving waar het thuishoort,
om de wildgroei van tandenbleek aanbieders te beperken en om bleachorexia (overmatig en dwangmatig bleken) tegen te gaan.
Zolderkamer en garagebox praktijken zagen deze ontwikkeling met lede ogen aan. Maar bij WIT was men opgelucht, onze specialisten pleitten al tijden voor terugkeer van het bleken van tanden naar de professionele omgeving en waarschuwden in 2012 al voor de risico’s van wildgroei en bleachorexia in programma’s als EditieNL.

Meer informatie over WIT:
Bij WIT, praktijk voor Tandbleken staat men voor deskundigheid en professioneel tanden bleken in een ontspannen omgeving. WIT werkt met de PrevDent Cleaning, (re)Whitening & Repair methode onder supervisie van een tandarts. Door middel van deze veilige methode worden tanden in één uur gemiddeld acht tinten lichter gemaakt. Dit centrum heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den-Haag en Maastricht en is onderdeel van Tandartspraktijk Wit.
Tandartspraktijk WIT is een praktijk met professionele tandartsen en ervaren mondhygiënistes. Bij Tandartspraktijk WIT kunt u terecht voor uw periodieke consult, een gebitsreiniging, kroon- en brugwerk maar ook in geval van problemen, pijnklachten of spoedgevallen.
WIT heeft nog ruimte voor nieuwe patiënten en heeft teven klanten die al jarenlang tevreden zijn, waaronder een grote schare BN’ers die één van de vestigingen in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag bezoeken.

Deel: ' Regelgeving tanden bleken zorgt voor hype ‘Nano-Hydroxyapatiet’ '
Lees ook