Gemeente Eemnes


1 oktober 2001 nieuw paspoort en identiteitskaart

Op tijd naar de gemeente voor een paspoort of identiteitskaart Vanaf 1 oktober 2001 is er een nieuw paspoort en een nieuwe identiteitskaart. Tegelijk veranderen de regels voor het aanvragen van een nieuw reisdocument en het bijschrijven van kinderen. Het is belangrijk dat men op tijd naar de gemeente gaat.

Na 5 werkdagen terug om reisdocument op te halen De nieuwe reisdocumenten worden met het oog op een betere beveiliging op een centrale plaats in Nederland van ieders persoonlijke gegevens voorzien. Daarom krijgt men een paspoort of identiteitskaart niet meteen mee. U kunt het in de gemeente Eemnes na 5 werkdagen ophalen. Bij het aanvragen moet het huidige reisdocument (en) en één recente, professionele pasfoto worden overlegd. De pasfoto moet recht van voren zijn genomen.

Kinderen bijschrijven: kind en pasfoto mee
Kinderen van elke leeftijd mogen een eigen reisdocument. Tot en met vijftien jaar kan een kind ook worden bijgeschreven in het paspoort van de ouder (gezaghouder) Om identiteit van het kind vast te stellen, moet voortaan het kind bij de aanvraag aanwezig zijn en moet een pasfoto van het kind worden meegenomen. Ook voor het bijschrijven van kinderen geldt voortaan een wachttijd van 5 werkdagen. De pasfoto van het kind moet eveneens professioneel, recent en recht van voren zijn genomen. Het kind hoeft niet mee om het paspoort met bijschrijving op te halen.

Spoedprocedure
Indien men sneller over een paspoort, identiteitskaart of bijschrijving moet kunnen beschikken, kan in bepaalde situaties gebruik worden gemaakt van de spoedprocedure. Normaal gesproken kan het document dan de eerstvolgende werkdag worden opgehaald (geen garanties te geven). Aan een spoed procedure zijn wel extra kosten verbonden. In de eerste week van oktober kan geen beroep worden gedaan op de spoedprocedure.

Meer informatie
Voor vragen kunt u terecht bij de basisadministratie van de gemeente Eemnes, doorkiesnummers 035-539 0682 of 035-539 0683 of www.paspoortinformatie.nl.

Deel: ' Regels aanvraag paspoort en identiteitskaart gemeente Eemnes '
Lees ook