Ingezonden persbericht

Regi Blinker lost startschot Maasstede Breathloop

CAPELLE AAN DEN IJSSEL Sparta-speler Regi Blinker lost woensdag 29 augustus om 19.30 uur bij de Mariakerk aan de Karel Doormanstraat in Capelle-West het startschot voor de eerste Maasstede Breathloop.

De opbrengst van het evenement komt ten goede aan de bouw van het Sparta Rotterdam kinderdorp in het Roemeense Constanta/Terchirghiol. Belangrijkste doel van het complex, waarop acht huizen dienen te verrijzen, is om met het HIV-virus of aids besmette weeskinderen een menswaardig onderdak te bieden. De bouwgrond voor het Sparta Rotterdam kinderdorp is onlangs door de Roemeense overheid gratis ter beschikking gesteld. De kinderbescherming in Constanta zal het personeel voor de huizen gaan leveren. De totale kosten van het project bedragen 600 duizend gulden.

Nico de Borst, voorzitter van de stichting Breath, krijgt voor het startschot om 19.15 uur een nieuw Sparta-shirt overhandigd. Daarop is de naam van sponsor Terlouw Metaalrecycling vervangen door PC Clean. De Rotterdamse firma is tot en met 31 december van dit jaar naamsponsor. In de overeenkomst met de stichting Breath is ook opgenomen dat PC Clean acht computers met webcams levert, waardoor het contact tussen Nederlands en Roemenië in de toekomst nog verder kan worden geoptimaliseerd.

De Maasstede Breathloop is door het maandblad Runnersworld aangemerkt als de looptip van de maand augustus. Deelnemers kunnen zich vanaf reeds vanaf 17.00 uur inschrijven op het veld van de speelweek in Capelle-West. Kosten bedragen een rijksdaalder voor de 2,5 kilometer en 7,50 gulden voor de tien kilometer. Het startschot van de 2,5 kilometer valt om 19.30 uur. De deelnemers aan de tien kilometer beginnen een half uur later aan hun wedstrijd. Voor iedere deelnemer die de finish bereikt, is er na afloop een medaille.

Deel: ' Regi Blinker lost startschot Maasstede Breathloop '
Lees ook