Gemeente Schagen

Nieuwsberichten

21-03-2003
'Energie in de kop' start in Schagen

Regionale actie 'Energie in de kop' start in Schagen

De gemeenten in de Kop van Noord-Holland starten donderdag 27 maart 2003 de regionale energiebesparingsactie 'Energie in de kop'. Deze actie richt zich vooral op eigenaren-bewoners. Samen met het energiebedrijf Nuon, diverse regionale aannemers en installateurs en het Gewest Kop van Noord-Holland, bieden de gemeenten een interessant pakket aan maatregelen om flink te besparen op energie en de energierekening.

Door het broeikaseffect is energiebesparing een belangrijk speerpunt van het rijksbeleid. Van gemeenten wordt verwacht dat zij een actieve bijdrage leveren aan de doelstellingen voor energiebesparing. Het Gewest Kop van Noord-Holland en de deelnemende gemeenten kiezen voor deze actie, omdat woningen verantwoordelijk zijn voor een groot deel van het energieverbruik.

De gemeenten bieden een pakket aan maatregelen die de energierekening flink laat zakken en het wooncomfort verbetert. En dat vertaalt zich door een stijgende waarde van de woningen. Niet te vergeten zijn energiebesparende maatregelen beter voor het milieu.

Het pakket aan maatregelen bestaat uit een EnergiePrestatieAdvies (EPA) en, voor wie dat wil, ondersteuning bij de uitvoering van energiebesparende maatregelen. Een EPA is een energiebesparingsadvies voor de woning. Na een bezoek van een EPA-adviseur ontvangt de bewoner een rapport waarin een overzicht staat van een pakket aan energiebesparende maatregelen. De kosten van een EPA zijn 200,00 per woning. Dit bedrag krijgt de bewoner volledig terug. Door de grootschalige aanpak en het gebruik maken van landelijke subsidies, zijn de prijzen voor het uitvoeren van de maatregelen gunstig. Bovendien krijgt de bewoner die een EPA laat uitvoeren 10% extra premie bovenop de normale premies voor energiebesparing.

Voor de uitvoering van de maatregelen heeft het Gewest een groep van (regionale) erkende en ervaren aannemers en installateurs samengesteld. Zij kunnen tegen vaste, lage tarieven de geadviseerde maatregelen voor de woning/eigenaar uitvoeren.

De actie 'Energie in de Kop' start donderdag 27 maart a.s. in Schagen en loopt tot eind 2003. In de loop van het jaar zijn de gemeenten Anna Paulowna, Harenkarspel, Den Helder, Niedorp, Wieringen, Wieringermeer en Zijpe aan de beurt. Voor meer informatie over de actie kunnen bewoners terecht op de speciale actie-website .

Deel: ' Regionale actie 'Energie in de kop' start in Schagen '
Lees ook