De Vlinderstichting

Regionale insteek op Landelijke Dag 2003

Hoewel De Vlinderstichting een landelijke werkende organisatie is, wordt er overal in het land veel werk verricht, zowel door regionale werkgroepen als door andere enthousiaste vrijwilligers Tijdens de landelijke dag van de Vlinderstichting worden door mensen uit een groot aantal regio's lezingen verzorgd over vlinders en libellen in hun omgeving.

Gevarieerd programma

Tijdens de Landelijke Dag is er aandacht voor dagvlinders in Zeeland, nachtvlinders in Drenthe, libellen in Friesland en zo komen er nog veel meer regio's aan bod. We nemen traditiegetrouw ook weer een kijkje bij onze zuiderburen, dit keer op de Mechelse heide. De lezingen, waarbij fraaie dia's te zien zijn, worden afgewisseld met diverse nieuwe filmopnamen van vlinders en libellen. Wie het voorproefje hiervan heeft gezien op de landelijke dag 2002 zal hier halsreikend naar uitzien...

Informatiemarkt

Tijdens de pauzes kunt u een bezoekje brengen aan de informatiemarkt, waar boeken (onder andere de nieuwe libellenatlas), verrekijkers en andere artikelen te koop zijn en waar u informatie kunt krijgen over onder andere vlinderreizen.

Gouden Vlinder

Tijdens deze landelijke dag vindt traditioneel ook weer de uitreiking van de gouden vlinder(s) plaats. Vorig jaar ontving Geert de Vries, regionaal IVN-consulent te Assen, deze onderscheiding. Dit jaar zijn er vier kandidaten opgegeven. Een hiertoe ingestelde commissie beoordeelt aan de hand van strenge criteria wie er in aanmerking komen voor een Gouden Vlinder.

Landelijke vlinderdag 2003

* Datum: zaterdag 8 maart 2003, 10.00 tot 16.00 uur
* Plaats: De Reehorst, Ede

* Aanmelden: U kunt zich aanmelden via tel. 0317-467346. De kosten bedragen 7,50. Deelname van de lunch kost 12,50. Ook op de dag zelf kunt u zich eventueel nog aanmelden.

Zoekwoorden:

Deel: ' Regionale insteek op Landelijke Dag 2003 van de Vlinderstichting '
Lees ook