Reinventing Happiness: Bosch Geluk

museum voor hedendaagse kunst en design

12 september t/m 29 november 2015

Reinventing Happiness: Bosch Geluk

Kan een andere kijk op geluk bijdragen aan een betere samenleving? Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch vroeg kunstenaars, theatermakers, ontwerpers en performers uit Den Bosch om hun persoonlijke visie te geven op de beleving van geluk.

Kunstmanifestatie Bosch Geluk toont twintig projecten van kunstenaars, theatermakers en performers met verschillende visies op geluk. Elke week is er een ander programma, met beeldende kunst, theater, workshops performances en debat. Centraal staat de vraag of een andere kijk op geluk kan bijdragen aan een prettiger samenleving.

Voorbij de gelukshypes

De tentoonstelling Bosch Geluk stelt vragen over de betekenis van geluk in onze consumptiemaatschappij. Bieden kunst en creativiteit ruimte voor reflectie op geluk? Kunstenaars uit verschillende disciplines zullen deze vraag steeds anders beantwoorden. Naast artistieke en creatieve antwoorden komen ook actuele maatschappelijke thema’s aan bod. Kan verf, kwasten en papier bezoekers verleiden tot expressie en een gelukservaring? Hoe bevrijdend is naaktheid? Wat zijn prettige contactmomenten in de publieke ruimte? Hoe kunnen de stad en haar bewoners bijdragen aan het geluk van asielzoekers of aan inwoners die afhankelijk zijn van een voedselbank? Wat betekent de inclusieve maatschappij voor ons welzijn?

Deelnemende kunstenaars

-Beeldende kunst: Academie voor Beeldvorming onder leiding van Klaas Burger en Rieneke de Vries, Ben Acket, Monique Broekman, Malou van Doormaal, Marianne van Heeswijk, Lisetteh, Lucas Kastelijn, Joost van Pagée & Michiel van de Weerthof, Marthe Zink

-Theatermakers: Theatergroep Bint, Mees Borgman, Compagnie Kloon, Paul De Bruyne & Marjolein van de Meer

-Filmmaker: Niels Dufhuess

-Performers / dansers: Robin Berkelmans, Bianca Tangande, Panama Pictures, Joost van Wijmen

-Ontwerpers: Jitske Blom, Social Label, Studio Boot

Bosch Geluk is te zien en te beleven van 12 september t/m 29 november Het volledige programma van Bosch Geluk wordt eind augustus bekendgemaakt op www.sm-s.nl en op www.reinventinghappiness.nl

Deel: ' Reinventing Happiness Bosch Geluk '


Lees ook