Gemeente Amsterdam

|
Persberichten
|
Reis Japan-China wethouder Economische Zaken

Reis Japan-China wethouder Economische Zaken

Van 23 tot 30 september brengt de wethouder Economische Zaken, Ton Hooijmaijers, een werkbezoek aan Japan en China. De wethouder wordt onder meer vergezeld door de directeur van het Gemeentelijk Havenbedrijf, de directeur van het Amsterdamse Science Park Watergraafsmeer, de directeur van het Asia-house, en de voorzitter van de AMPEK (Vereniging Amsterdam-Peking).

Tijdens het bezoek aan Tokio, van 23 tot 26 september, en aan Beijing van 26 tot 30 september, zullen onder andere bezoeken aan de plaatselijke vertegenwoordigers van de lokale overheid centraal staan. Daarnaast staan enige bedrijfsbezoeken op het programma, wordt een bezoek gebracht aan het Beijing Zhongguancun Science Park en is er een ontmoeting met de lokale Nederlandse gemeenschap.

Verder wordt bekeken welke mogelijkheden er zijn om de handelsbetrekkingen te verstevigen en hoe er samengewerkt kan worden op het gebied van wetenschap, technologie en milieu. Hiertoe biedt de AVI-West twee stageplaatsen aan voor milieuexperts om ervaring op te doen. Daarnaast kunnen vijf Chinese studenten/postdocs via NWO een onderzoeksprogramma van vier jaar doorlopen bij een Nederlandse universiteit.


-

© gemeente Amsterdam - 25-09-2001

Deel: ' Reis Japan-China wethouder Economische Zaken Amsterdam '
Lees ook