Gemeente Eindhoven

Persbericht: 24 maart 2003, no. 51

Preventieproject van Bureau HALT gaat over diefstal en vandalisme

Reis van Brandaan in Woensel aan de slag met criminaliteitspreventie

De Woenselse basisschool Reis van Brandaan aan de Kronehoefstraat start maandag 31 maart met een preventieproject over vandalisme en diefstal. De school heeft gekozen voor een combinatie van projecten van Bureau HALT, waarin deze vormen van jeugdcriminaliteit aan bod komen. In het project werkt de school nauw samen met Bureau HALT Eindhoven e.o. en de politie.

Tijdens het drie weken durende project komen onderwerpen als diefstal, vandalisme, regels, wetten en (het nut van) waarden en normen op verschillende manieren aan de orde. De projecten van Bureau HALT stimuleren de jongeren om na te denken over hun houding, gedrag en verantwoordelijkheid. Door hen bewust te maken van de gevolgen van bijvoorbeeld diefstal voor dader en slachtoffer, de eigen keuzemogelijkheden en verantwoordelijkheid, levert ook dit project een bijdrage aan het terugdringen van veelvoorkomende jeugdcriminaliteit.

Politie en Bureau HALT
Jongeren die door de politie aangehouden worden vanwege diefstal of vandalisme komen meestal bij Bureau HALT terecht. Daarom vertellen tijdens het project medewerkers van Bureau HALT en politie in de klassen over hun werk. De striptweeling Nick & Linda helpt de politie daarbij. Bureau HALT ontwikkelde het lesmateriaal voor de projecten. Het bureau is onderdeel van de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Eindhoven.

© 2003 Gemeente Eindhoven

Zoekwoorden:

Deel: ' Reis van Brandaan in Woensel aan de slag met criminaliteitspreventie '
Lees ook