ministerie van buitenlandse zaken belgië

reisadvies voor venezuela.

brussel, 22 december 1999

als gevolg van de natuurramp in venezuela dienen reizigers zich rekenschap te geven van volgende problemen:


- de internationale luchthaven van venezuela (maiquetia) werd gesloten op 16 december en zal dit vermoedelijk nog enkele dagen blijven. men dient dus tijdig informatie hieromtrent in te winnen bij de reisorganisatoren of luchtvaartmaatschappijen.


- de gehele noordkust van het land is te vermijden. het noordelijk gedeelte van de hoofdstad caracas is eveneens getroffen, derhalve worden niet-noodzakelijke bezoeken aan de hoofdstad afgeraden.


- reizigers die zich om dringende reden naar het getroffen gebied moeten begeven worden verzocht de belgische ambassade in caracas van hun verblijf op de hoogte te stellen.


- rekening houdend met het reële gevaar voor epidemieën dienen potentiële reizigers zich tot een geneesheer te wenden om advies te vragen betreffende de nodige vaccinaties en andere sanitaire voorzorgsmaatregelen.


- er zijn geen problemen gesignaleerd op het het eiland isla margarita. toeristische chartervluchten landen er op de lokale luchthaven maar voor laatste nieuws terzake wordt aangeraden met uw reisagentschap of luchtvaartmaatschappij kontakt op te nemen.

Deel: ' Reisadvies voor Venezuela '
Lees ook