Gemeente Breda


REIZENDE FOTOTENTOONSTELLING OVER RECTOR LOOS (1896-1987)

Het Bredase Stadsarchief heeft een reizende fototentoonstelling samengesteld, gebaseerd op fotomateriaal uit 143 dagboeken van de priester W. Loos, rector van St. Anna en St. Lucia in Princenhage. De tentoonstelling is tot de laatste week van november te zien bij de Rabobank aan de Haagsemarkt in Princenhage. Daarna verhuizen de acht fotopanelen naar zorg- en behandelcentrum Elisabeth aan de Leuvenaarstraat.

Aanleiding

De aanleiding tot het samenstellen van de reizende foto-expositie is het onlangs verschenen boek over het leven van de priester W. Loos, getiteld "Met waardigheid, aandacht en toewijding - rector W.G.A. Loos en de zorg voor voogdijmeisjes en ouderen in Princenhage". De auteur is dr. J.C. Dekker uit Middelburg. Het boek is gebaseerd op de in 1997 aan het Stadsarchief overgedragen dagboeken. De Stichting Elisabeth heeft het boek uitgegeven.

Inzage

Wie genoemde publicatie of de nagelaten dagboeken van rector Loos wil inzien, kan terecht bij het Stadsarchief (in studie- en leeszaal) aan Parade 10, ingang via Keizerstraat. Het Stadsarchief is open van maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 17.00 uur geopend en op zaterdag van 10.00 - 17.00 uur.

Breda, 15 november 1999

Zoekwoorden:

Deel: ' Reizende fototentoonstelling over Rector Loos '
Lees ook