Politiebericht Eindhoven e.o. 21-09-2001
2e persbericht 21 september 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw mishandeld
Op de Boschdijk zijn donderdag om 20.40 uur twee Eindhovense jongens van 15 en 16 jaar oud aangehouden. Zij zouden vijf minuten eerder op de Wattstraat een 45-jarige vrouw mishandeld hebben. De vrouw zat op een muurtje een sigaretje te roken, toen de jongens haar zonder enige aanleiding begonnen te schoppen. Daarna fietsten de jongens verder. De gewaarschuwde politie kon hen op de Boschdijk in de kraag grijpen. Na verhoor konden zij naar huis.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Donderdagavond is op de Prof. Holstlaan een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 18 bonnen uitgeschreven. De overtredingen waren, geen helm dragen, geen autogordel dragen, geen bromfietscertificaat en de plaats op de weg.

Eindhoven: Man slaat treinconducteur
In het station van Eindhoven is vrijdag om 0.35 uur een 27-jarige Helmonder aangehouden. De man had een treinkaartje gekocht voor Helmond - t Hout, maar wilde naar Helmond Brouwhuis. De 42-jarige treinconducteur zei dat hij dan een kaartje bij moest kopen. De verdachte sloeg de conducteur in het gezicht. De verdachte is de cel ingegaan.

Helmond: Twee jongens verdacht van brandstichting In een opvanghuis aan het Beugelsplein zijn donderdag om 13.55 uur een 17-jarige jongen uit Gemert en een 14-jarige jongen uit Helmond aangehouden. Beide jongens verbleven in het huis. Rond 13.50 uur bleek dat in een van de kamers van het huis brand was uitgebroken. Het raamkozijn smeulde. Een getuige had gezien dat beide verdachten op deze kamer verbleven en dat een van hen met een aansteker het kozijn in brand had gezet. Beide jongens zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Man aangehouden na mishandeling
In een woning aan het Mondriaanplantsoen is donderdag om 19.10 uur een 23-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij even daarvoor zijn 30-jarige vrouw heeft mishandeld. Hij had haar in het gezicht geslagen en de keel dicht geknepen. De vrouw deed aangifte van mishandeling en de man is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Aanhoudingen na vechtpartij
Op de Molenstraat zijn donderdag om 22.35 uur vier mannen aangehouden. Het gaat om Helmonders van 23, 37 en 41 jaar oud en een 26-jarige man uit Berlijn. De aanleiding tot de aanhoudingen was een vechtpartij op de Heistraat. Eerder was een 16-jarige Helmonder, de zoon van de 41-jarige verdachte, op de Veestraat door de drie verdachten bekogeld met bierflesjes. De 16-jarige Helmonder, die op een bromfiets reed, belde zijn vader om hulp. Die kwam ter plaatse en er ontstond op de Heistraat een vechtpartij tussen aan de ene kant vader en zoon en de andere kant de drie andere verdachten. Toen de politie ter plaatse kwam was de vechtpartij al ten einde. De drie verdachten waren met een auto vertrokken. Deze auto werd op de Molenstraat gevonden. De verdachten waren in de buurt. Zij zijn aangehouden evenals de 41-jarige Helmonder. Hij zou een mes gebruikt hebben. De verdachten zijn ingesloten om de zaak uit te zoeken.

Helmond: Inbraak
Donderdagavond is ingebroken in de kantine van een sportvereniging aan het Berkveld. Van de toegangsdeur is een ruit vernield. De dieven namen drank, ongeveer 25 cds en kleingeld mee. De waarde van de buit ligt rond de fl. 1.500,=.

Helmond: Gestolen auto
In de nacht van donderdag op vrijdag is vanaf het Oude Huys een blauwe Opel Corsa met het kenteken 96-GH-SJ gestolen.

Best: Woninginbraak
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Akkerwinde. De achterdeur is opengebroken. De bewoner mist een portemonnee met pasjes en een laptop.

Budel Dorplein: Bromfietser gewond
Een 16-jarige bromfietser uit Budel is donderdag om 19.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De aanrijding gebeurde op de kruising Stationsweg Koningin Julianastraat. Een 50-jarige vrouw uit Budel Dorplein reed met haar auto over de Stationsweg en wilde op de kruising linksaf slaan, de Koningin Julianastraat in. Zij had de tegemoetkomende bromfietser niet gezien. Een aanrijding volgde. De jongen raakte even buiten kennis. Hij is naar het St. Jansgasthuis in Weert gebracht.

Deurne: Aanhoudingen na poging inbraak
Vrijdag om 3.10 uur zijn op de A270 onder Nuenen een 18-jarige Bosschenaar en een 19-jarige man, waarvan de woonplaats nog onbekend is, aangehouden. Rond 3.00 uur was op de Stationsstraat in Deurne geprobeerd in te breken in een elektronicazaak. De daders hadden geprobeerd de etalageruit in te slaan. Dit lukte niet waarna een getuige zag dat zij met een personenauto wegreden. Een surveillancepatrouille signaleerde de auto in Helmond en zette de achtervolging in. De bestuurder van de vluchtauto negeerde een stopteken en rood licht. Op de A270, juist voor de afslag Nuenen, kon hij tot stoppen worden gedwongen. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Deurne: Auto weg
Vanaf de Pastoor Jacobsstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag een grijze Opel Corsa met het kenteken ST-13-DZ gestolen.

De Mortel: Man met gestolen auto aangetroffen
Op de weg Langs de Palen is donderdag om 17.20 uur een 32-jarige man uit Gemert aangehouden. De man werd daar bij een gestolen Opel Kadett aangetroffen. Een tweede man kon ontkomen door de nabijgelegen bossen in te vluchten. De man uit Gemert is ingesloten.

Gemert: Auto gestolen
Vanaf het Hofgoed is donderdag tussen 21.00 en 23.15 uur een zwarte Opel Kadett met het kenteken TT-55-YV gestolen.

Waalre: Onder invloed door rood licht
Op de Valkenswaardseweg is donderdag om 23.30 uur een 20-jarige automobilist uit Valkenswaard dubbel beboet. De man reed door een rood licht. Toen de politie hem liet stoppen bemerkten de politiemensen dat hij gedronken had. Hij blies 0,65 promille. De boete voor het rijden door rood was fl. 180,= en voor het rijden onder invloed fl. 410,=.

Zoekwoorden:

Deel: ' Reiziger slaat treinconducteur in Eindhoven '
Lees ook