Gemeente Amersfoort


s 17 maart 1998

REM:Spectaculaire daling aantal overtredingen

De derde maand van de actie REM tegen snelheidsovertredingen heeft spectaculaire resultaten opgeleverd. Het aantal passanten dat te snel reed op kruisingen waar werd gecontroleerd, daalde met ruim een derde van 3,3% in januari naar 2,1% in maart. Ook het aantal overtreders dat het rode licht meepakte daalde met bijna de helft.

De actie REM (reguleren en matigen) startte in november vorig jaar. Op acht kruispunten in de stad leggen camera's de snelheidsovertredingen en het door rood licht rijden vast. Doel van de actie is het aantal verkeersslachtoffers in de stad terug te dringen. Uit de laatste cijfers blijkt dat de actie daadwerkelijk leidt tot een daling van het aantal verkeersovertreders.

In januari van dit jaar werd de actie REM tijdelijk uitgebreid met een mobiele radar- snelheidscontrole. Hierbij wordt op snelheid gecontroleerd op veertien wegen die toegang bieden tot de verschillende wijken. In de afgelopen periode daalde het aantal snelheidsovertreders dat werd gemeten door de radarwagen, met de helft.

Deel: ' REM Amersfoort spectaculaire daling aantal overtredingen '
Lees ook