Gemeente Alkmaar


REMU nieuwe stroomleverancier na Europese aanbesteding

Alkmaar - 28 juni 2002

Het Utrechtse energiebedrijf REMU wordt de nieuwe leverancier van elektriciteit voor de gemeenten Alkmaar, Heiloo en Langedijk. Vandaag is door de wethouders Energiebeleid van de drie gemeenten een contract ondertekend met een looptijd van anderhalf jaar, waardoor de gemeente Alkmaar in 2002 bijna 100.000 bespaart en in 2003 240.000.

Negentien procent van de elektriciteit die door de gemeente Alkmaar is ingekocht, zal op duurzame wijze worden opgewekt, bijvoorbeeld met biomassa of waterkrachtcentrales. Samen met het lopende elektriciteitscontract met NUON voor de openbare basisscholen, dat ook voorziet in levering van duurzame elektriciteit, komt het percentage duurzame elektriciteit voor de gemeente Alkmaar op 23%. De ambitie uit het Milieubeleidsplan is om in 2005 een kwart van de gemeentelijke elektriciteitsbehoefte duurzaam op te wekken.

Met deze Europese Aanbesteding spelen de gemeenten in op de liberalisering van de energiemarkt, waardoor concurrentie is ontstaan tussen energiebedrijven. De gemeente Alkmaar bereikt met de Europese aanbesteding een besparing van 31% op de energierekening. Er komen nu voorstellen om deze besparing aan te wenden voor projecten gericht op energiebesparing door de gemeentelijke organisatie en het zelf opwekken van energie.

REMU heeft met haar contracten voor 2002 een marktaandeel van 10%. Het energiedistributiebedrijf groeit van een regionale speler -in het midden van het land- naar een landelijke dienstverlener. REMU's missie luidt `de levering van energie en aanverwante diensten aan klanten, naar hun behoefte'.

Deel: ' REMU nieuwe stroomleverancier Alkmaar na Europese aanbesteding '
Lees ook