---


---

Renate Zegers op eerste plaats tijdens derde dag Ultimate Fitness Challenge

29-06-2002

Luitenant-ter-Zee 3 Renate Zegers heeft zaterdag (29 juni) haar eerste plaats tijdens de halve finale van de Ultimate Fitness Challenge 2002 goed verdedigd. Op het Nieuwe Haventerrein in Den Helder moest door de deelnemende dames een aantal zware opgaven worden uitgevoerd. Het evenement, dat door het Korps Mariniers wordt gefaciliteerd, begon donderdag in Doorn. Zondag is de laatste dag van de halve finale. De onderdelen hindernis zwemmen en amfibische cross vinden dan plaats op het terrein van de Mariniers kazerne op Texel.

Bij de Ultimate Fitness Challenge (UFC) gaat het om 50 deelnemers uit Duitsland, België en Nederland tussen de 20 en 29 jaar. De dames bestrijden elkaar op de hindernisbaan, tijdens een cross-country en enkele amfibische onderdelen. Hardlopen, zwemmen, mountainbiken, kanoën, klimmen en abseilen maken deel uit van deze ultieme uitdaging. Het bleek vandaag bijzonder zwaar. Er moest bijvoorbeeld in het droogdok via een touw en een ladder naar een hoogte van 60 meter geklommen worden terwijl op die hoogte op de buik een catcrawl moest worden uitgevoerd over de breedte van het dok. De deelneemsters worden bij dit sportieve lifestyle evenement onder meer beoordeeld op kracht, snelheid, teamgeest en charisma.

Adelborst Renate Zegers is van de partij en vierde jaars student aan het Koninklijk Instituut voor de Marine. Helaas heb ik geen topsportcontract maar ik doe wel mee met verschillende sportevenementen zoals de Marine Vijfkamp. Ik zit al vanaf mijn zesde op turnen en later ben ik op karate gegaan. Vorig jaar heb ik ook meegedaan aan de UFC. Toen was de finale op Malta en daar werd ik vierde. Ik heb gisteren wel een paar blaren opgelopen maar als je eenmaal bezig bent voel je dat niet meer, aldus Renate. Haar kamergenote tijdens de UFC, Helga Vuur, heeft verder niets met de marine, ze werkt bij Volvo Bedrijfswagens. Ze legt uit: Ik heb dit vorig jaar op de TV gezien en het leek me wel wat. Ik heb altijd veel gesport maar die klimpartij in het droogdok is wel heftig, het is een duizelingwekkende hoogte waar je overheen moet. Renate is een bikkel, je zou het niet zeggen maar ze is enorm gespierd. Ze gaat gewoon door, ondanks die grote blaren. Het is voor ons allemaal een echte uitdaging want normaal doe je die dingen niet.

Majoor der mariniers P.J. de Vin verklaart dat het Korps Mariniers vorig jaar de deelnemers alleen heeft getraind in de technieken die moeten worden toegepast om bijvoorbeeld een hindernisbaan en een touwbaan te kunnen nemen. Maar dit jaar kwam het verzoek om de halve finale compleet te verzorgen en te faciliteren. De doelstellingen van de Ultimate Fitness Challenge tonen overeenkomst met die van het Korps Mariniers. Uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen en teamgeest, om er maar een paar te noemen. Ik ben kritisch en er komt heel wat bij kijken, maar het loopt perfect.

De finale vindt plaats in september of oktober in een nog nader bekend te maken land. Aan het eind van dit jaar zal in een aantal afleveringen de TV verslag doen van het evenement. Meer over de Ultimate Fitness Challenge is te vinden op www.ufc.nl Ministerie van Defensie


Renate Zegers (Hans Oudendorp)

Deel: ' Renate Zegers op eerste plaats tijdens derde dag Ultimate Fitness Ch.. '
Lees ook