Renault Espace veiligste auto in zijn klasse

(6 Juli 1999)

PERSBERICHT:

Opnieuw is een Renault uitgeroepen tot veiligste auto in zijn klasse. Nadat vorig jaar de Renault Mégane deze kwalificatie kreeg toegedicht is het nu de beurt aan de Renault Espace. Tijdens een internationale persconferentie vandaag in Londen werden de resultaten bekendgemaakt van de zesde serie EuroNCAP-crashtesten. Bij deze serie, gehouden onder acht (plus vijf) grote ruimteauto's of Multiple Purpose Vehicles (MPV's), kwam de Espace uit de bus als veiligste auto in zijn klasse. Dit resultaat bevestigt andermaal de vooraanstaande positie van Renault op het gebied van veiligheid.

Gelijktijdig met de persconferentie in Londen maakten de ANWB, de Consumentenbond en het ministerie van Verkeer en Waterstaat de resultaten bekend tijdens een bijeenkomst in het ANWB-museum in Den Haag. De Renault Espace behaalde de maximale score van 4 sterren met een gemiddelde van 84 % van de maximale score voor frontale bokingen en een maximale score van 100 % voor laterale aanrijdingen. De zesde serie botsproeven betrof de volgende auto's: Chrysler Voyager, Mitsubishi Space Wagon, Nissan Serena, Opel Sintra, Peugeot 806 (inclusief Citroën Evasion, Fiat Ulysse en Lancia Zeta), Renault Espace, Toyota Picnic en VW Sharan (inclusief Ford Galaxy en Seat Alhambra).

Het succes van de Espace is, evenals dat van de Mégane, het gevolg van het dynamische, pro-actieve beleid van Renault op het gebied van de veiligheid van haar producten. In het Technocentre van Renault in Guyancourt, vlakbij Parijs, werken van de totaal 7300 medewerkers dagelijks 600 mensen aan de veiligheid. Het beleid van Renault ten aanzien van de veiligheid omvat onder meer het tegelijkertijd verder ontwikkelen van zowel de structuur van de auto als de veiligheidssystemen voor de passagiers. Renault heeft daartoe in de afgelopen jaren op dit gebied al vele innovaties gepresenteerd en zal volgend jaar met nog meer nieuwe systemen komen om de actieve en passieve veiligheid verder te verhogen.

EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) is een Europees samenwerkingsverband van de Europese Commissie, nationale overheden en particuliere organisaties. De ANWB, de Consumentenbond en het ministerie van Verkeer en Waterstaat zijn vertegenwoordigd in het EuroNCAP-bestuur en Commissies en dragen financieel bij aan de kosten van het testprogramma, naast de Europese Commissie en de FIA. De betrokken instanties benadrukken, dat de resultaten van de EuroNCAP botsproeven van groot belang zijn voor de verkeersveiligheid. De automobilisten kunnen dankzij deze informatie de veiligheid van auto's zo objectief mogelijk vergelijken.

Deel: ' Renault Espace veiligste auto in zijn klasse '
Lees ook