AutoRai

18-3-2003

Renault Kangoo Savane 4x4

De Renault Kangoo, heeft nu een nieuwe versie, de Savane 4x4. Deze versie vervangt de Altica 4x4 en is rijker uitgerust. Zo is bijvoorbeeld gecombineerd lederen/stoffen bekleding standaard.

Deze versie is leverbaar met de 1.6 16V benzinemotor en de 1.9 dCi dieselmotor en zal in 11 Europese landen op de markt gebracht worden, waaronder in Frankrijk met 1.600 auto's.

In Europa heeft de Kangoo personenauto met 69.229 verkochte auto's 23,9 procent van zijn marktsegment in handen, vóór de Citroën Berlingo (20,8 procent) en de Fiat Doblò (8,9 procent). In Nederland zijn in 2002 2.445 Kangoo personenautos verkocht, een stijging van 16,8 procent ten opzichte van 2001.

Nieuwe Kangoo Savane 4x4
De Kangoo Savane 4x4 vervangt de Altica en is een luxueuze uitvoering van de Kangoo 4x4. Zo zijn de specifieke gecombineerd rundleder Muscade/stof Lopao bekleding en de met leder beklede versnellingspookknop, -hoes en stuurwiel standaard. De buitenkant is verrijkt met buitenspiegels in de kleur van de carrosserie. Een radio/ cd-speler 4x15 Watt is eveneens standaard. De stoere 15 lichtmetalen velgen Galion zijn optioneel leverbaar.

Zuinige motoren en een krachtige 4x4 aandrijving De Kangoo Savane 4x4 is leverbaar met twee motoren, de 1.6 16v benzinemotor en de 1.9 dCi turbodieselmotor met Common Rail-technologie.

De 1.6 16v benzinemotor ontwikkelt een vermogen van 70 kW (95 pk) en heeft een koppel van 148 Nm bij 3.750 t/min. Het brandstofverbruik komt neer op op 8,7 l/100 km bij gecombineerd gebruik.

De 1.9 dCi dieselmotor met common rail technologie combineert rijcomfort met een vermogen van 59 kW (80 pk) en een koppel van 180 Nm vanaf 2.000 t/min, met een beperkt brandstofverbruik van 7,4 l/100 km bij gecombineerd gebruik. Er is extra aandacht besteed aan het verminderen van motorgeluiden, waardoor de akoestiek in het interieur verder verbeterd is.

De Kangoo Savane 4x4 is uitgerust met een adaptieve hydraulische koppeling van Nissan waarmee de auto op alle soorten terreinen uit de voeten kan. Er wordt automatisch, zonder tussenkomst van de bestuurder, overgegaan op de 4x4 aandrijving zodra de voorwielen doorslippen.

Standaarduitrusting Kangoo Savane
Verder heeft de Kangoo Savane 4x4 de volgende standaarduitrusting:


* Drie hoofdsteunen achter met komma-vorm en lederen bekleding, in hoogte verstelbaar

* Driepunts rolgordels vóór, in hoogte verstelbaar, met gordelspanner en spankrachtbegrenzer

* Vier vliegtuigkastjes onder het dak

* ABS met elektronische remkrachtverdeler (EBV) en noodstopbekrachtiging

* Achterbank in delen opklapbaar (1/3 2/3), drie 3-punts rolgordels achter

* Airbag bestuurder en passagier

* Antislipsysteem geregeld door ABS

* Automatische vergrendeling van de portieren bij wegrijden (uitschakelbaar)

* Bescherming onderzijde motor, aandrijflijn, leidingen en brandstoftank

* Centrale portiervergrendeling met FM-afstandsbediening
* Elektrisch bedienbare ramen vóór met sneltoets bestuurderskant
* Elektrisch verstelbare en verwarmbare asferische buitenspiegels in carrosseriekleur

* In hoogte verstelbare en uitklapbare hoofdsteunen op voorstoelen, met lederen bekleding

* Isofix bevestigingssysteem voor kinderzitjes op de middelste zitplaats achter

* Mistlampen vóór

* Permanente integrale vierwielaandrijving geregeld door adaptieve hydraulische koppeling

* Radio/ cd-speler, 4x15W met bedieningssatelliet aan de stuurkolom en centraal op dashboard geplaatst display

* Schildbumpers vóór en achter, verbrede beschermstrips op de flanken en onderzijde achterdeuren/-klep, bescherming voorschermen en dorpels; kleur afhankelijk van carrosseriekleur
* Zijschuifdeur links en rechts met uitklapbare ramen in beide zijschuifdeuren

Een uitgebreid kleurenaanbod
De Kangoo Savane 4x4 is leverbaar in twaalf kleuren: Zeven metallic lakken: Rouge Cerise, Bleu Méthyl, Bleu Ecosse, Gris Sidéral en Vert Océan. Daar komen nog twee nieuwe kleuren bij: Vert Abysse en Gypse Nacré. Vijf gewone lakken: Rouge Vif, Blanc Glacier, Vert Mousse, Bleu Marin, Jaune Citron.

Prijzen Kangoo Savane 4x4
De prijs van de Kangoo Savane 4x4 is identiek aan de prijs van de Altica 4x4. Gezien de meeruitrusting, in het bijzonder de gemengd lederen/stoffen bekleding een zeer aantrekkelijk aanbod.

Kangoo Savane 4x4 1.6 16V 19.395,-
Kangoo Savane 4x4 1.9 dCi 21.995,-

Deel: ' Renault Kangoo Savane 4x4 '
Lees ook