AutoRai

Renault kondigt jaar vol innovaties aan 1-3-00. Ter gelegenheid van de 70e Salon van Genève onthult Renault de Koleos, een gewaagde visie op de topklasse vrije tijds auto. Renault kondigt een jaar vol innovaties aan met de Avantime, de Scénic RX4 en de Scénic 1.9 dCi. Ook het nieuwe Renault Clio 2000 gamma zal ongetwijfeld weer op veel aandacht kunnen rekenen. Uiteraard worden ook de laatste mechanische innovaties van het Renault gamma op de stand in Genève gepresenteerd.

Renault toont zich met de conceptcar Koleos visionair en gedurfd bij het 4x4 publiek. Deze combinatie van rijkwaliteiten en het comfort van een topklasse hatchback met de mogelijkheden van een 4x4 bewijst dat de Franse constructeur bereid is om te investeren in het SUV-segment door de vrije tijds auto als het ware opnieuw uit te vinden.

De stilistisch en architectonisch avantgardistische coupé, de Avantime, past uitstekend in de traditie van conceptuele innovatie van het merk. Met deze auto opent Renault de aanval op het topklasse segment. Aan het einde van dit jaar zal de Avantime voor een prijs van ongeveer 40.000 euro bij de dealer staan.

De Scénic RX4 is een nieuw product dat het concept van de compacte monospace combineert met de mogelijkheden van de 4X4. De Scénic Rx4 zal in Europa op de markt verschijnen vanaf mei 2000, in Nederland vanaf juni 2000.

De Scénic wordt vanaf het voorjaar ook leverbaar met de 1.9 dCi dieselmotor met commonrail.

De Clio 2, Europees leider in de klasse van de compacte autos, viert zijn miljoenste exemplaar door een nieuw, nog sportiever en nog beter uitgerust gamma te introduceren, dat voortaan ook geleverd kan worden met de 1.9 dTi motor.

In Genève zijn tevens de laatste ontwikkelingen aan de motoren en versnellingsbakken van het Renault gamma te bekijken.

Wereldwijd heeft Renault in de verkoop een nieuw record bereikt met 2,29 miljoen autos (+7,4%) in 1999. Het internationaliseringsbeleid werpt duidelijk haar vruchten af.

Deel: ' Renault kondigt jaar vol innovaties aan '
Lees ook