Nederlands Film Festival


Persbericht

Utrecht, 2 mei 2001

Actrice Renée Soutendijk is Gast van het Jaar

Actrice Renée Soutendijk is Gast van het Jaar tijdens het 21e Nederlands Film Festival. Het festival vindt plaats van 19 tot en met 28 september in Utrecht.

In het programma rond Renée Soutendijk zal speciale aandacht besteedt worden aan acteren in film. Dit gebeurt middels een Masterclass Acteren in samenwerking met acting coach Judith Weston, die als gastdocent verbonden is aan het Maurits Binger Filminstituut.

Het Nederlands Film Festival presenteert een uitgebreide selectie Nederlandse en buitenlandse films met Renée Soutendijk, waaronder Spetters, De Vierde Man, Wherever you are en een feestelijke vertoning van Het meisje met het rode haar. Dit jaar was Renée Soutendijk weer sinds lange tijd te zien in een Nederlandse speelfilm. Zij speelde in Met Grote Blijdschap onder regie van Lodewijk Crijns.

Het Nederlands Film Festival opent het nieuwe culturele seizoen met retrospectieven, speciale programma s, seminars, talkshows en premières van een groot aantal nieuwe Nederlandse films. In competitie strijden de filmproducties van het afgelopen jaar om de Grote Prijs van de Nederlandse Film, het Gouden Kalf.

Einde Persbericht

www.filmfestival.nl

Voor meer informatie kunt U contact opnemen met Rob Nillezen of Heleen Rouw. Nederlands Film Festival, afdeling Communicatie T 030.2322684 F 030.2313200 E publiciteit@filmfestival.nlZoekwoorden:

Deel: ' Renée Soutendijk Gast van het Jaar Nederlands Filmfestival '
Lees ook