Gemeente Nijmegen


Renovatie parkeerdak molenpoort

Maandag 23 augustus werd gestart met de renovatie van het parkeerdak en de aanleg van de nieuwe op- en afrit aan de Tweede Walstraat.

De werkzaamheden hebben te maken met de renovatie van de Molenpoortpassage. De werkzaamheden vonden tot nu toe vooral plaats aan de achterkant van het complex.

Verkeersmaatregelen
In verband met de werkzaamheden aan het dak en de op- en afrit aan de Tweede Walstraat, wordt tijdelijk de vroegere oprit aan de Molenstraat weer gebruikt als op- én afrit. Hiervoor worden enkele verkeersmaatregelen getroffen. Iedere dag na 12.00 uur zal halverwege de Molenstraat een wegblokkade worden geplaatst. Auto's die het dak verlaten keren dus weer terug via de Molenstraat. De toegang tot de op- en afrit wordt geregeld door middel van verkeerslichten en aan het begin van de Molenstraat komt een vol/vrij signalering voor het parkeerdak, zodat auto's niet voor niets de straat inrijden. Parkeren is in de Molenstraat niet toegestaan. Hierop zal streng worden toegezien.

Asfalteren Bisschop Hamerstraat
Aanstaande maandag wordt ook de Bisschop Hamerstraat voorzien van een toplaag. Daarom is de eerste dag van de werkzaamheden het Molenpoortdak bereikbaar via Bloemerstraat en Plein 1944. De omleiding wordt met borden aangegeven.

Capaciteit parkeerdak
Ook het parkeerdak zelf wordt ingrijpend gerenoveerd. Daardoor zijn er tijdens de werkzaamheden minder plaatsen beschikbaar. Om aan de bezoekers toch zoveel mogelijk plaatsen te bieden, zullen vergunninghouders tijdens de werkzaamheden elders een plaatsje krijgen.

Tijdens de drukke maanden november / december worden de werkzaamheden óp het dak even opgeschort. De werkzaamheden voor de nieuwe op- en afrit gaan dan wel gewoon door.

Deel: ' Renovatie parkeerdak Molenpoort Nijmegen '
Lees ook