Nedschroef Holding NV

Persbericht

Reorganisatie bij Nedschroef

Koninklijke Nedschroef Holding N.V. gaat bij een aantal van haar productiebedrijven reorganiseren.

Hoofdredenen voor de reorganisatie zijn het bereiken van een noodzakelijke productiviteitsverbetering als antwoord op de continue margedruk in de automotive industrie alsmede de ongunstige ontwikkeling van de economie in zowel Noord-Amerika als West-Europa.

Het plan voorziet in een afbouw van het eigen personeelsbestand met circa 180 medewerkers. Hierbij zullen gedwongen ontslagen zoveel mogelijk worden vermeden, mede door het niet verlengen van tijdelijke contracten. Daarnaast zal er naar gestreefd worden de mogelijkheden van vervroegde pensionering optimaal te benutten. De totale kosten van reorganisatie zijn begroot op euro 3,6 miljoen (na belastingen).

Rekening houdend met deze reorganisatievoorziening realiseerde Koninklijke Nedschroef Holding N.V. in het eerste halfjaar van 2001 een verlies van euro 1,8 miljoen na belastingen (eerste halfjaar 2000 winst euro 3,9 miljoen). Exclusief de reorganisatievoorziening bedroeg de nettowinst over de eerste 6 maanden euro 1,8 miljoen.

De tegenvallende gang van zaken manifesteerde zich met name bij de in 2000 geacquireerde bedrijven Nedschroef Berlin GmbH (Duitsland), voorheen SBT Schrauben- und Befestigungstechnik GmbH & Co. KG en Nedschroef Johannesburg (Pty) Ltd. (Zuid-Afrika) en in de lagere marges van de kernactiviteit machines.

Nedschroef zal op woensdag 5 september aanstaande de halfjaarcijfers 2001 bekend maken.

Helmond, 23 augustus 2001
Raad van Bestuur van Koninklijke Nedschroef Holding N.V.

Voor nadere informatie:
Drs. E.W.G.M. van Thiel
Tel.: 0492 - 548556

Deel: ' Reorganisatie bij Nedschroef '
Lees ook