Ingezonden persbericht


Persbericht

Controle- en reparatiesoftware voor PC's van Checklt, nu verkrijgbaar in Nederland.

Venlo/Eindhoven, 27 augustus 2001

Noadis, distributeur van o.a. RagTime, ConceptDraw, CheckIt, REALbasic, TechTool Pro, Freeway, Hot Fax Message Center Pro, ClockWork en Valentina, kondigt de beschikbaarheid aan van de Checklt-productlijn van Smith Micro Software, Inc.

De productlijn bestaat uit:
Checklt Utilities
Checklt FastMove
Checklt NetOptimizer
Checklt Suite. Deze laatste bevat de andere drie producten samengevoegd in één bundel.

Checklt Utilities, controle- en reparatiesoftware voor uw PC. Checklt Utilities, in de nieuwe versie 6.5, bestaat uit een aantal hulpprogramma's die uw computer van top tot teen kunnen onderzoeken. OuickCheck onderzoekt uw computer snel en geeft aan of er problemen met de hardware zijn, en of de configuratie en prestatie van uw systeem optimaal zijn. De uitgebreide tests in Checklt voeren een diepgaande analyse van de individuele componenten in de hardware uit. De informatie die gegeven wordt, is gedetailleerd en omvat de kernonderdelen van alle belangrijke randapparatuur. Checklt beantwoordt de vragen van de gebruiker en helpt snel bij het oplossen van problemen.

Enkele van de tests die Checklt kan uitvoeren zijn: harde schijf, floppy-drive, cd-drive, geheugen, video, modem, 1/ O-poorten, moederbord en CPU. Het geeft uitgebreide informatie wanneer een Windows NT server of workstation gecontroleerd wordt met snelle, effectieve diagnostische tests met o.a. network shares, event log entries, system services, machines in het netwerk en ingelogde gebruikers.

Checklt heeft ook een benchmark-optie waarin het systeem van de gebruiker wordt afgezet tegen andere PC's. En de compleet nieuwe Stress Test voert simultaan tests uit op kernonderdelen van de PC om potentiële problemen in multi-tasking bloot te leggen. Met Checklt Utilities haalt de gebruiker het ultieme programma in huis om snel problemen te vinden, de prestatie van het systeem te optimaliseren, het systeem tegen crashes te beschermen. Checklt Utilities wordt geleverd inclusief Inoculatel TTM, het anti-virusprogramma van Computer Associates en een Zip file-management-utility.

Checklt Utilities kreeg 5 van 5 punten in het Amerikaanse blad PC Magazine (april 2000).

Checklt Utilities draait op iedere PC met Windows 95, 98, 2000, ME en NT en is verkrijgbaar bij alle goede PC-resellers, kantoorvakhandel en mailorderbedrijven. De eindgebruikersadviesprijs bedraagt NLG 135 excl. BTW.

Checklt NetOptimizer, voor de snelste internet-verbinding.

Checklt NetOptimizer is een utility die de snelheid van een internet-verbinding met maximaal 100% verhoogt, zelfs als de gebruiker een snel 56K modem, kabelmodem, DSL-modem of een webpagina cache-programma heeft. NetOptimizer bereikt deze verbetering door de standaard instellingen van de modem, poort en software aan te passen om zo de beste prestatieverbetering te verkrijgen. Vanaf dat moment verloopt de internet-verbinding sneller dan ooit tevoren. NetOptimizer verbetert niet alleen de snelheid van de verbinding, maar is ook te gebruiken om de verbinding voortdurend te controleren en te benchmarken. De uitgebreide tests die in het programma opgenomen zijn, kunnen voorkomende communicatieproblemen oplossen. De Troubleshooter Iaat precies zien wat er mis is en waarom; en vertelt ook wat de gebruiker moet doen om het probleem te verhelpen. In een groot aantal gevallen zal het deze zelf automatisch herstellen.

Checklt NetOptimizer draait op iedere PC met Windows 95, 98, 2000, ME en NT en is verkrijgbaar bij alle goede PC-resellers, kantoorvakhandel en mailorderbedrijven. De eindgebruikersadviesprijs: bedraagt NLG 80 excl. BTW.

Checklt FastMove, snel en gemakkelijk bestanden overzetten en synchroniseren.

Checklt FastMove is het enige programma waarmee bestanden, mappen en directories met één enkele klik van een knop in Microsoft Windows gekopieerd kunnen worden. Of het nu gaat om bestanden naar een nieuw systeem te kopiëren, bestanden tussen twee systemen te actualiseren, bestanden tussen twee directories te synchroniseren of een back-up naar een removable schijf te maken, met Checklt FastMove is het een fluitje van een cent.
Voor bestandsoverdracht of synchronisatie die regelmatig plaatsvinden, kunnen er in FastMove profielen worden ingesteld die het proces automatiseren. Checklt FastMove wordt geleverd met een parallelle kabel en het compressieprogramma Checklt Zip Utilities.

In het Amerikaanse blad PC Magazine kreeg FastMove 5 van 5 punten (april 2000).

Checklt FastMove draait op iedere PC met Windows 95, 98, 2000, ME en NT en is verkrijgbaar bij alle goede PC-resellers, kantoorvakhandel en mailorderbedrijven. De eindgebruikersadviesprijs bedraagt NLG 160 excl. BTW.

Checklt Suite omvat alle voornoemde, los verkrijgbare CheckIt producten, alsmede Checklt Portable Edition, Checklt Zip Utilities en de Checklt Toolkit.

CheckIt Portable Edition is een pre-boot-diagnosegereedschap voor de PC. Het detecteert, onderzoekt en test alle componenten van uw computer en maakt daarbij gebruik van geavanceerde technologieën (SMB, ACPI, PCI, PnP, USB, ATAPI en DMI). CheckIt Portable Edition draait direct op het hardware-niveau en is volledig onafhankelijk van het besturingssysteem dat op de computer geinstalleerd is. Hierdoor is de diagnose die het programma stelt, nauwkeuriger en flexibeler.

CheckIt Zip Utilities is een uniek product dat de beste mogelijkheden van een hulpprogramma combineert en comprimeert en bestanden verwijdert. Het programma houdt in de gaten welke bestanden u vaak gebruikt op uw computer. Bestanden die af en toe of nooit gebruikt worden, worden gearchiveerd of desgewenst verwijderd. Gearchiveerde bestanden worden gecomprimeerd opgeslagen om schijfruimte te besparen. Een bestand in een archief kan bekeken worden zonder het te decomprimeren. Naast alle software omvat Checklt Suite ook de CheckIt Toolkit, waarin een 25-pins parallelle transferkabel en drie intelligente loopback-plugs opgenomen zijn.

Het Amerikaanse blad Windows Magazine schreef over Checklt Suite: "Both Norton Utilities 2000 and Fix-lt 99 have hardware testing modules, but they're lightweights compared to Checklt98 " (sinds de overname door SmithMicro omgedoopt tot Checklt Suite).

Checklt Suite draait op iedere PC met Windows 95, 98, 2000, ME en NT en is verkrijgbaar bij alle goede PC-resellers, kantoorvakhandel en mailorderbedrijven. De eindgebruikersadviesprijs bedraagt NLG 190 excl. BTW.

Voor meer informatie over de Checklt-productlijn en andere producten kunt u terecht bij:
Noadis
Herungerstraat 16
5911 AL Venlo
Telefoon/fax: 077 -35 222 53
E-mail: info@noadis.nl
Web site: www.noadis.nl

Perscontact Noadis:
Raek! Communicatie
Doddendaal 27
5655 EL Eindhoven
Telefoon (0)40 251 89 38
Fax: (0)40 251 86 29
E-mail: raek@wxs.nl

About Smith Micro Software:
Smith Micro Software, headquartered in Aliso Viejo, CA, is a leading developer and marketer of e-Commerce and communication software products and services. Satellite offices are located in Lee's Summit, MO; Plano, TX; and San Diego, CA. The Macintosh Division is headquartered in Lee's Summit, MO, the Internet Solutions Division is based out of San Diego, CA and the Wireless & Broadband Division is located at our corporate offices in Aliso Viejo, CA. International presence with emphasis on Europe, Japan and Australia is through representative and distribution agreements.

Een woordje over Noadis:
Noadis is begin jaren '90 opgericht als importeur en distributeur van software in Nederland. De toenmalige eigenaars kregen destijds de mogelijkheid om de distributie van het programma RagTime voor het Macintosh platform over te nemen. In de loop der jaren heeft Noadis naast dit programma de distributierechten van nog een aantal pakketten verworven. In juni 1998 is Noadis overgegaan in handen van Henk Hodiamont en Floris van Sandwijk. Beiden hebben een lange staat van dienst op het gebied van Apple Macintosh. Henk Hodiamont heeft jarenlang een software helpdesk bemand en was redacteur van een maandelijks Macintosh-tijdschrift. Sinds 1996 beheert hij een eigen Macintosh BBS met de naam DiamontNet BBS te Venlo.
Floris van Sandwijk is sinds 1985 als dtp-er werkzaam en doet dit werk vanaf 1991 als zelfstandig ondernemer. Onder leiding van beiden zijn diverse nieuwe producten aan het assortiment van Noadis toegevoegd. Programma's als TechTool Pro (troubleshooting), REALbasic (object georiënteerd programmeren in BASIC) en ClockWork (agenda) complementeren de reeds aanwezige producten zoals RagTime (business publishing), Freeway (website ontwerp), FAXstf (faxsoftware).
Langzamerhand wordt de specialisatie op het gebied van Macintosh software losgelaten: meer en meer Macintosh producten die Noadis vertegenwoordigt, komen nu ook beschikbaar voor Windows systemen. Met name het vlaggenschip RagTime, dat op de Macintosh al een geschiedenis van 14 jaar achter de rug heeft, is met ingang van versie 5 ook voor Windows beschikbaar. Het meest recent is nog opgenomen het programma ConceptDraw van Computer Systems Odessa uit Oekraiene, een crossplatform tekenprogramma voor het maken van flowcharts, marketing diagrammen, elektronische schema's, plattegronden enz., maar ook voor illustratief tekenwerk.
Bij Noadis draait niet alles om verkoop. Op onze website (http://www.noadis.nl) vindt u uitgebreid informatie over en ondersteuning voor al onze producten, informatie over onze mailinglist en links naar sites die van belang kunnen zijn voor onze gebruikers. Daarnaast brengen wij regelmatig nieuwsbrieven uit zoals De 'RagTimes' voor het programma RagTime en 'Real Time Basic' voor REALbasic.

Noadis beschikt over een sterk dealernetwerk in Nederland. Met haar productassortiment gaat Noadis als 'dedicated distributor' een nieuwe eeuw in onder het motto: "kwaliteit waar we trots op kunnen zijn". En dat geldt voor alle software die Noadis in Nederland en deels ook in België vertegenwoordigt en ondersteunt.

Deel: ' Reparatiesoftware voor PC's van Checklt in Nederland '
Lees ook