ReplaceDirect presenteert grote mobiele telefoon accu onderzoek


Beek en Donk, 20141209 -- Jaren geleden kon je mobiele telefoon gemakkelijk een week zonder oplader. Tegenwoordig is dagelijks opladen de norm. Dat komt omdat telefoons steeds geavanceerder worden, terwijl de ontwikkelingen op accu gebied traag gaan. Webwinkel ReplaceDirect zet alles op een rij en presenteert interessante conclusies in het grote mobiele telefoon accu onderzoek. Daarin wordt antwoord gegeven op vragen als wat is de smartphone met de langste accuduur, wat zijn de grootste stroomvreters en hoe staat het met de ontwikkeling van de accutechniek? Ook is de mening van de consument over dit onderwerp gepeild en worden handige tips gegeven voor langere accuduur.

Smartphone met beste accuduur
Wanneer je als consument op zoek bent naar een telefoon met een goede accuduur in combinatie met moderne functionaliteit dan is de Huawei Ascend Mate 7 de beste optie. De smartphone komt als beste uit de bus bij alle tests van Tweakers.net. Dat wil echter niet zeggen dat het ook meteen de smartphone met de beste accuduur ter wereld is. Die ligt namelijk in het lab van Philips. Het toestel, wat bedoeld is voor de Chinese markt, kan maar liefst twee maanden lang in stand-by stand staan en er kan 33 uur mee gebeld worden. Daar kan geen enkel toestel tegenop.

Smartphone stroomvreters
Vergelijk je een Phone 6 met een Nokia 3310 dan is de conclusie dat de accucapaciteit in de iPhone 6 is verdubbeld, terwijl de stand-by tijd minder is. Dat heeft te maken met de geavanceerde functionaliteit van de hedendaagse smartphones. Zo zijn het beeldscherm, energievretende apps en connectiviteitsfuncties bekende stroomvreters. Het beeldscherm verbruikt vaak al 30-50% van de acculading en populaire apps als Facebook en Spotify vragen ook behoorlijk wat energie. Daarnaast gaan connectiviteitsfuncties als WiFi, 3G/4G en bluetooth ook niet bepaald zuinig om met de telefoon accu. Van dit soort energievreters had je bij een Nokia 3310 geen last!

Accutechniek blijft achter
De ontwikkelingen op het gebied van accutechniek gaan traag. De laatste grote revolutie heeft twintig jaar geleden plaatsgevonden, de lancering van de lithium-ion accu. Bij ReplaceDirect durven we te stellen dat de komende vijf jaar geen grote doorbraken plaats gaan vinden die de batterijduur drastisch zullen verbeteren. Mobiele telefoons zelf maken wel enorme ontwikkelingen door. Die combinatie zal resulteren in het feit dat de winst de komende jaren zal zitten in ontwikkelingen op het gebied van zuinigere processoren, software en communicatietechnologie in plaats van in de accutechniek zelf.

Accutechniek ontwikkeling
Dat ReplaceDirect op korte termijn geen grote doorbraken verwacht betekent niet dat er geen ontwikkelingen gaande zijn. Er is wetenschappelijk al veel ontdekt, maar dat is nog niet in de de praktijk toepasbaar. Om de veiligheid van de consument te kunnen garanderen moet eindeloos getest worden en dat kost tijd en geld. Momenteel zijn bedrijven volop bezig met onderzoek naar de volgende generatie lithium-ion cellen, met een batterij op koolstof die in twee minuten van 0 tot 70% oplaadt en met een batterij op basis van nanotechnologie die in 30 seconden volledig opgeladen kan worden. Het gaat om prototypes, dus we zullen nog even geduld moeten hebben.

Lange accuduur of liever andere functionaliteit?
Bijna 80% van de consumenten geeft aan dat de beperkte accuduur een groot punt van ergernis is. Toch kiezen consumenten massaal voor smartphones die elke avond aan de lader moeten. Consumenten geven de voorkeur aan veel functionaliteit, een groot scherm, een dun design en nemen de beperkte accuduur daarbij voor lief. Dat kan ook te maken hebben met het feit dat er steeds meer oplaadmogelijkheden komen zoals thuis op kantoor of zelfs in de kroeg. Opladen is veel universeler geworden dan vroeger met bijvoorbeeld een usb-kabel in je laptop of draadloos laden.

Slim omgaan met je accu
Omdat we voorlopig nog wel aan de huidige generatie accu’s zijn gebonden heeft ReplaceDirect.nl enkele tips op een rij gezet om slim om te gaan met je accu.
  • Zorg dat je beeld niet te helder staat. Hoe helderder het scherm, des te meer energie dit vraagt van de accu. Zet de time-out van het scherm bij voorkeur op 15 seconden.
  • Zet bluetooth standaard uit.
  • Stel in dat je telefoon automatisch op Wi-Fi overschakelt zodra er een netwerk in de buurt is.
  • Heb je geen internet nodig? Schakel functionaliteiten als Wi-Fi en 3G/4G dan helemaal uit.
  • Schakel push meldingen uit. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor WhatsApp meldingen waardoor je scherm oplicht.
  • Sluit applicaties die je niet gebruikt af, zodat ze niet onnodig blijven draaien.
  • Installeer een task-killer, zodat er niet onnodig apps draaien die stroom vreten.
  • Indien je de trilfunctie van je telefoon niet gebruikt, schakel deze dan uit. Trillen kost veel meer energie dan de stilte- of geluidsmodus.
  • Herstart je telefoon tot slot regelmatig. Dan worden processen afgesloten.
  • De ultieme tip, zorg voor genoeg oplaadkabels. Een lege accu voorkomen is nog beter!
Meer weten? Op de website van ReplaceDirect staat een uitgebreide versie van het grote mobiele telefoon accu onderzoek. Surf daarvoor naar www.replacedirect.nl/grote-mobiele-telefoon-accu-onderzoek. ReplaceDirect geeft daar ook nog een aantal handige smartphone accutips.


Deel: ' ReplaceDirect presenteert grote mobiele telefoon accu onderzoek '
Lees ook