Reqor Data company verzamelt bizarre meldingen van dataverlies


Opvallenden gevallen van dataverlies

AMSTERDAM, 20100901 -- Dataverlies kan op allerlei manieren ontstaan. Door onhandigheid, eigenwijsheid of gewoon domme pech. Reqor Data company, spcialist in data recovery, krijgt af en toe bizarre gevallen onder ogen van klanten die bij het bedrijf aankloppen. In sommige gevallen is dat helaas te laat.

1.Verboden te parkeren
Een zakenman was zo druk dat hij vergat dat zijn tas met zijn laptop nog naast zijn auto stond. Bij het wegrijden, reed hij over zijn laptop waar weinig van overbleef. Hij probeerde het apparaat nog even zelf aan de keukentafel te repareren, maar zag spoedig in dat hij dat beter aan professionals kon overlaten.

2.Invriezen
Ieder jaar zijn er weer mensen die denken dat het werkt om een gecrashte harde schijf in de vriezer te leggen. Helaas is dit een fabeltje en komen deze mensen van een koude kermis thuis.

3.Brandje blussen
De vergelijking tussen data recovery en de brandweer wordt regelmatig gemaakt. En brandweercorps nam dat wel erg letterlijk en bluste bij een grote woningbrand niet alleen het pand, maar nam gemakshalve ook de computer mee. Gevolg: een drijfnatte harde schijf die niet meer werkte.

4.Zelf doen
"Data recovery, dat kan iedereen", aldus een klant. Hij haalde thuis aan de keukentafel met zijn blote handen de platters uit de harde schijf en legde deze op het aanrecht. Vervolgens stopte hij ze terug en sloot de harddisk weer aan op de pc. Onnodig om te zeggen, maar zijn poging was geen succes.

5.Kopje koffie?
Iedereen zit wel eens met thee of koffie achter zijn computer. Een van onze klanten zal dat nooit meer doen. Hij stootte zijn kopje om over zijn laptop en raakte zo al zijn belangrijke gegevens kwijt. Gelukkig waren ze door middel van data recovery terug te halen.

6.Veilig bezorgd
Sommige klanten dragen graag hun steentje bij aan het terughalen van de data. Zo haalde iemand de platters uit zijn harde schijf en stuurde deze vervolgens in een envelop op. Navraag leerde dat hij zich van geen kwaad bewust was, hij had ons enkel wat werk uit handen willen nemen in de hoop dat de recovery dan wellicht wat goedkoper uit zou vallen.

7.Eigenwijs
Een klant meldde dat zijn harde schijf een tikkend geluid maakte. Onze expert benadrukte dat hij de schijf absoluut niet meer mocht aansluiten, omdat de platters dan ernstig kunnen beschadigen en de kans op een succesvolle data recovery afneemt. Toch besloot de man de harde schijf alsnog aan te sluiten om te proberen zelf zijn gegevens eraf te halen. Daardoor kon hij uiteindelijk zijn data vaarwel zeggen.

Als de gecrashte harddisk data bevat die onvervangbaar is, of uw bedrijfsgegevens staan op het spel, neem dan geen risico en laat het terughalen van de gegevens over aan professionals.

Over Reqor Data company
Reqor Data company levert data recovery diensten en opereert binnen de Benelux. Reqor specialiseert zich al meer dan 15 jaar in data recovery en heeft de beschikking over een eigen technisch laboratorium en clean room. Met de toename van kritisch en complex dataverkeer past Reqor haar diensten continu aan conform de marktbehoefte. Reqor Data company kent een geheimhoudingsplicht en gaat met de grootste zorg om met bedrijfskritische bedrijfsinformatie van klanten. Meer informatie: www.ReqorDataRecovery.com


Deel: ' Reqor Data company verzamelt bizarre meldingen van dataverlies '
Lees ook