DSM

13 september 2001

Prof. dr. Emmo Meijer benoemd tot Chief Technology Officer

Research DSM wordt wereldwijd virtueel laboratorium

DSM heeft besloten om de aansturing van de wereldwijde research af te stemmen op de ambitieuze strategie voor de komende jaren, met duidelijke nadruk op Life Science Products en Performance Materials. In dat verband wordt de voor DSM nieuwe functie van Chief Technology Officer (CTO) ingesteld. In die functie is benoemd prof. dr. Emmo Meijer (49), sinds 1997 directeur DSM Research te Geleen, de centrale research-organisatie van de onderneming. Momenteel werken bij DSM 2200 medewerkers in Research & Development, verdeeld over 10 locaties.

Om de innovatiekracht van DSM op verschillende locaties optimaal te benutten, gaat de organisatie meer werken vanuit 'competences' dan vanuit de plaats van vestiging. Mede dankzij de moderne communicatiemiddelen ontstaat een wereldwijd virtueel laboratorium waarin researchmedewerkers samenwerken in projecten over de grenzen van locaties heen, inclusief externe onderzoeksinstituten en universiteiten.

De CTO is verantwoordelijk voor de corporate technologiestrategie, het wereldwijde management van competences en het human resources beleid voor de researchorganisatie en de representatie in de externe kennisinfrastructuur.

Deel: ' Research DSM wordt wereldwijd virtueel laboratorium '
Lees ook