PERSBERICHT

Boston/Leiden 28 januari 2000

Boston Clinics:
RESEARCH-IMPULS VOOR NIEUWE LASER- EN LICHTTHERAPIE

Senter, het agentschap van het Ministerie van Economische Zaken, heeft aan Boston Clinics een miljoenensubsidie verstrekt voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologieën voor de toepassing van zogeheten fotodynamische(=licht)behandelingen voor de huid. Boston Clinics is gespecialiseerd in geavanceerde laser- en licht behandelingen voor huid of ongewenst haar. Boston Clinics beschikt in Nederland over drie klinieken (Leiden, Hilversum, Valkenburg) en heeft ook vestigingen in Boston (VS), Barcelona (Spanje) en Londen (Verenigd Koninkrijk). Door dit internationale kennisnetwerk beschikt Boston Clinics over diverse mogelijkheden om lasertechnologieën voor huid en haar verder te verfijnen en nieuwe lichttechnologieën te ontwikkelen.

Boston Clinics werkt, als het gaat om de ontwikkeling van nieuwe fotodynamische huidtherapieën, samen met de afdeling dermatologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).In deze samenwerking staat o.a. centraal het onderzoek naar verbeterde behandelingsmethoden voor huidproblemen. Ook heeft deze samenwerking de nodige uitstralingseffecten voor de behandeling van acne, psoriasis en andere huidaandoeningen die worden veroorzaakt door micro-organismen. De technieken die hiervoor door de wetenschappers van Boston Clinics worden ontwikkeld, vloeien voort uit hun succesvolle onderzoek naar de mogelijkheid om bloed en bloedproducten te steriliseren.Hiervoor is inmiddels een Nederlands patent toegekend, en is een ander patent voor de EU en de VS aangevraagd. De wetenschappers van Boston Clinics hebben voor de verdere (technische) uitwerking van hun (laser en licht-)therapieën samenwerkingsafspraken met diverse kennisinstituten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de VS.

Voor verdere informatie:
F. Willenborg, algemeen directeur Boston Clinics Nederland 071-5235265 Dr. T. Dubbelman, wetenschappelijk directeur Boston Clinics 071-5276053

Deel: ' Research-impuls voor nieuwe laser- en lichttherapie '
Lees ook