PERSBERICHT

Zaterdag 27 en zondag 28 februari in Autotron

RestoClassic '99: vakmanschap tot in detail

ROSMALEN - De organisatie van de derde RestoClassic-beurs staat één uitgangspunt heel duidelijk voor ogen: alles wat er op zaterdag 27 en zondag 28 februari in Autotron te koop wordt aangeboden of gedemonstreerd, moet van het allerhoogste niveau zijn. Alleen het beste is goed genoeg. Dat deze kwaliteitsbeurs in een behoefte voorziet, blijkt wel uit het bezoekersaantal van vorig jaar; niet minder dan
10.000 passeerden toen de kassa.

De neusje van de zalm van wat Nederland op het gebied van het restaureren van klassieke automobielen te bieden heeft, verzamelt zich eind februari in Rosmalen. Op RestoClassic '99 komen alle facetten van het restaureren van tenminste twintig jaar oude auto's aan bod. Centraal staan de te verrichten werkzaamheden die aan de carrosserie moeten worden uitgevoerd om deze in topconditie te krijgen c.q. te houden. Roestpreventie speelt hierbij een uiterst belangrijke rol. Uiteraard is er ook alle aandacht voor het precisie werk dat ook vaak nog aan het interieur en de techniek verricht moet worden. Bezoekers worden niet alleen door de deskundige standhouders mondeling geïnformeerd, er worden ook tal van demonstraties van diverse technieken verzorgd. Onder de exposanten bevinden zich onder meer leden van de FOCWA Vakgroep voor Restauratiebedrijven.

Expertisebureaus zijn van de partij om (potentiële) oldtimereigenaren voor te lichten over alle ins en outs van het taxeren van klassiekers, bepaald geen onbelangrijk facet na bijvoorbeeld een kostbare restauratie.
Nog meer dan bij de voorgaande twee edities is standruimte vrijgemaakt voor onderdelen, gereedschappen- en accessoiresstands

De bekendmaking van de winnaar van de verkiezing 'Toprestaurateur 1999' is inmiddels uitgegroeid tot een vast onderdeel van RestoClassic. Ook dit jaar zijn weer diverse gerenommeerde personen en bedrijven voor de felbegeerde titel genomineerd. De jury wacht beslist geen eenvoudige taak. Ook zijn er in 1999 weer prijzen beschikbaar voor wie zich onderscheidt op een bepaald deelterrein van het restauratievak.

RestoClassic '99 is zaterdag 27 en zondag 28 februari geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt 15 gulden, kinderen tot 12 jaar 7,50 gulden.

Voor meer informatie bel de Autotron Infolijn 073-5233300 of raadpleeg de Internetpagina www.autotron.nl.
Autotron is gelegen aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen. OV/Reisinformatie: 0900-9292.

Rosmalen, december 1998

Deel: ' RestoClassic '99 vakmanschap tot in detail in Autotron '
Lees ook