Xircom maakt resultaten eerste kwartaal 1999 bekend

Recordomzet van 96,0 miljoen dollar en recordwinst van 39 dollarcent per aandeel

Antwerpen, 28 januari 1999 Xircom (Nasdaq: Xirc), de belangrijkste producent van connectiviteitsoplossingen voor mobile computing, heeft in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 1999 een netto recordomzet van 96,0 miljoen dollar behaald. Dit kwartaal eindigde op 31 december 1998. In vergelijking met de omzet van 52,5 miljoen dollar in dezelfde periode van het voorgaande fiscale jaar, is de omzet met 83% gestegen. Ten opzichte van het vorige kwartaal, toen een omzet van 88,1 miljoen dollar werd gerealiseerd, is de groei 9%.

De nettowinst in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 1999 bedroeg 9,8 miljoen dollar of 39 dollarcent per aandeel. In het eerste kwartaal van het vorige fiscale jaar bedroeg de winst 2,4 miljoen dollar of 11 dollarcent per aandeel.

In het vorige kwartaal bedroeg de winst 7,9 miljoen dollar of 33 dollarcent per aandeel.

“Al onze bedrijfsactiviteiten hebben in dit kwartaal hun kracht wederom bewezen”, zegt Dirk Gates, Chairman, President en Chief Executive Officer van Xircom. We hebben recordprestaties genoteerd, zowel op onze inkomstenrekening als op onze balans. Hoewel de RealPort Integrated PC Cards slechts twee volledige kwartalen op de markt zijn, heeft deze productreeks al 40% van de omzet gegenereerd.”

Andere hoogtepunten van dit kwartaal waren de volgende.

· De introductie van drie nieuwe producten in de RealPort-productreeks.

· De toekenning van drie industrieprijzen voor de RealPort-producten.

· De aankondiging van de eerste OEM-overeenkomst met Toshiba Europe.

· Ondertekening van de grootste verkoopovereenkomst op het gebied van onderwijs voor de levering van RealPort-producten aan het Ministerie van Onderwijs in Victoria, Australië.

· De introductie van RealView, de utility voor mobiel configuratiebeheer.

· Het afsluiten van een licentieovereenkomst voor het gebruik van de digitale, draadloze GSM-data-interface van Ericsson in Xircom-producten.

· De opening van een regionaal hoofdkantoor in Tokio, Japan.

Xircom - Al tien jaar gespecialiseerd in innovaties in mobiele communicatie

Xircom, Inc., opgericht in 1988, is de toonaangevende producent van Integrated PC Cards en PC Cards- en CardBus-communicatieproducten die gebruikers van draagbare computers verbinden met het bedrijfsnetwerk, het Internet en andere on line services, vanuit elke locatie.

Xircom-producten worden wereldwijd in meer dan 100 landen verkocht en ondersteund door een netwerk van distributeurs, system integrators en resellers. Het hoofdkantoor van Xircom bevindt zich in Thousand Oaks, California. Daarnaast heeft Xircom regionale kantoren in Antwerpen, België, Tokyo, Japan en Singapore.

Meer informatie over het gamma Xircom-oplossingen voor mobiele connectiviteit, evenals foto's van de RealPort Integrated PC Card zijn te vinden op de Web-site van Xircom: https://www.xircom.com/

Deel: ' Resultaten eerste kwartaal 1999 Xircom '
Lees ook