Resultaten Nationale Foto op Hout Test 2014 bekend


HOUTEN, 20141017 -- Vergelijk Canvas, de vergelijkingssite voor foto’s op canvas, hout en meer, presenteert vandaag de resultaten van de jaarlijks terugkerende Nationale Foto op Hout Test. In samenwerking met gediplomeerd vakfotograaf Paul van der Klei zijn acht aanbieders van foto’s op vurenhout whitewash beoordeeld op o.a. kwaliteit en prijs.

De Nationale Foto op Hout Test

Het onderzoek is uitgevoerd door Vergelijk Canvas in samenwerking met gediplomeerd vakfotograaf Paul van der Klei. Vergelijk Canvas verzorgt jaarlijks verschillende tests, zo zijn de foto’s op canvas en foto’s op aluminium vorig jaar nog getest. Dit jaar zijn de foto’s op hout (vurenhout whitewash) dus getest. In deze test zijn acht aanbieders (BigFreddy, Foopla, Fotogeprint, Fotogeschenk, FotoOpHout.nl, Photogifts, Ruchhout en Timberprint) met elkaar vergeleken. Daarbij is er gekeken naar: het bestelproces, de levering, kwaliteit, invloed van het hout en de prijs. Daarnaast heeft Paul zijn professionele mening gegeven over de kwaliteit en afwerking van de prints. Deze mening is vervolgens meegenomen in de eindbeoordeling van de foto’s.

Er zijn tegenwoordig veel webwinkels die foto’s op hout aanbieden. Deze test is uitgevoerd om meer inzicht te verschaffen in de verschillen tussen de webwinkels en het resultaat wat er wordt geleverd.

Na deze uitgebreide vergelijking zijn de resultaten beschikbaar gekomen. Lees in de volledige Nationale Foto op Hout Test de uitkomsten van de test. https://www.vergelijkcanvas.nl/nationale-foto-op-hout-test-2014/

Veel verschil tussen de aanbieders

Van te voren was niet verwacht dat er zoveel verschil zou zitten tussen alle aanbieders. Elke aanbieder hanteert namelijk een andere manier van printen op het hout. De ene aanbieder kiest voor gladde planken, terwijl een ander juist voor ruw hout kiest. Dan zit er ook nog verschil in de mate waarin de houtstructuur invloed heeft op de foto.

Wanneer je kiest voor hout als ondergrond om op te printen, gaat het er niet meer om dat de foto zo realistisch mogelijk wordt geprint. Bij hout kies je meer voor de sfeer en uitstraling die het hout geeft aan een foto. Echter, je wilt wel dat de kleuren zo goed mogelijk overeen komen met het origineel. In de test is duidelijk geworden dat niet bij alle aanbieders het geval is.

Beste getest en beste koop

Nadat alle punten zijn beoordeeld en alle aanbieders naast elkaar zijn gelegd, zijn er twee winnaars uitgekomen. Beste getest heeft de beste resultaten behaald op alle criteria, voor de beste koop is ook de prijs meegenomen:

FotoOpHout.nl is ‘Beste getest’

Photogifts is ‘Beste koop’


Deel: ' Resultaten Nationale Foto op Hout Test 2014 bekend '
Lees ook