IBM Nederland


IBM informatie in Nederland

Nieuws
Services

IBM Aptiva PC's bieden reumapatiënt toegang tot Reumadorp

Het reumafonds Nederland heeft op het Internet een 'Reumadorp' geopend. Doel van deze site is om reumapatiënten met lotgenoten in contact te brengen en hen zodoende uit hun isolement te halen. In het reumadorp kunnen patiënten informatie opvragen en met lotgenoten in contact komen. Het virtuele dorp heeft een gemeentehuis, thuiszorgwinkels, een postkantoor, een reisbureau en een café. Om reumapatiënten te laten surfen op het Internet en hen gebruik te laten maken van de mogelijkheden van het Reumadorp worden 10.000 tot 20.000 reumapatiënten voorzien van gratis computers met Internet-aansluiting..

De PC's in dit project worden geleverd door IBM. Het gaat om IBM Aptiva personal computers die zijn uitgerust met een aantal snelkoppelingen, waarmee de gebruiker snel en eenvoudig toegang heeft tot het Internet en veelgebruikte programma's. Bovendien wordt de PC 'Plug and Play' bij de patiënt thuis afgeleverd en geïnstalleerd. De PC is een uitstekend middel om reumapatiënten actief deel te laten nemen aan maatschappelijke processen.

IBM's Business Partner Private Ware verzorgt voor de patiënten en twintig vrijwilligers van het Reumafonds een opleidingsweek waarinwordt uitgelegd hoe de PC en de Internetsite werken. Tevens zorgt Private Ware voor een speciale Reuma Support Desk voor alle hard- en software vragen van de patiënten.

Reumadorp: www.reumadorp.nl

IBM CorporationIBM Nederland

Deel: ' Reumafonds Nederland opent 'Reumadorp' op Internet '
Lees ook