Ingezonden persbericht


---
5 maart 2003

Reuters 3000 xtra voor thin client-omgeving; service- en supportcontract met hp

Amsterdam - Reuters, wereldwijd informatieleverancier, heeft haar desktopproduct Reuters 3000Xtra geschikt gemaakt voor thin client-omgevingen. Daarmee kunnen financiële dienstverleners hun totale kosten verlagen en blijven beschikken over de flexibiliteit en mogelijkheden van Reuters 3000Xtra. In een thin client-omgeving beschikken de gebruikers over een eenvoudige desktop die verbonden is met een centraal beheerd systeem waar de applicaties draaien en de verwerking plaatsvindt. Met deze aanpak dringen gebruikers de systeem-, implementatie- en beheerkosten drastisch terug en kunnen gebruikers bovendien 3000 Xtra ook op afstand benaderen.

Voor de ondersteuning van financiële instellingen bij de implementatie van een Reuters 3000 Xtra thin client-omgeving werkt Reuters nauw samen met HP. HP Services is de voorkeursleverancier van consultancydiensten voor thin client-implementaties.

Reuters 3000 Xtra versie 4.5 is direct beschikbaar voor implementatie als thin client-oplossing.

Reuters 3000 Xtra biedt nationale en internationale cross-asset-informatie en hoogwaardige analysemogelijkheden voor professionals in de financiële sector. Een centraal onderdeel van 3000 Xtra is de cross-market-suite van kant-en-klare werkbladen die passen bij de workflows van gebruikers en die de unieke content van Reuters onderstrepen.

Paul Hansford, Head of Reuters Premium Desktop, zegt: "Onze klanten hebben aangegeven dat zij thin client-technologie willen inzetten. Het is duidelijk dat het verlagen van de total-cost-of-ownership nu hoog op de agenda staat. Ons antwoord daarop is het geschikt maken van Reuters 3000Xtra voor een thin client-omgeving. Daarnaast zijn we een samenwerking gestart met HP, die ruime expertise heeft op dit gebied en onze klanten een eenvoudige route biedt voor het implementeren en ondersteunen van thin client-technologie."

Anne Ambrose, Worldwide Director voor Brokerage, Trading and Asset Management van HP Global Finance Industry, zegt: "De total-cost-of-ownership van applicaties op een werkstation of 'fat client' is een belangrijk onderwerp voor financiële dienstverleners. Studies hebben uitgewezen dat een thin client-aanpak de kosten met wel 30 procent kan verlagen. Samen met Reuters en Citrix hebben we een dienst ontwikkeld voor het snel en gecontroleerd inzetten van Reuters 3000Xtra in een thin client-omgeving die klanten toegevoegde waarde biedt."

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com), wereldwijd leverancier van informatie, biedt professionals essentiële informatie op maat op het gebied van financiën, media en het bedrijfsleven. De betrouwbare informatie ondersteunt beslissers in de gehele wereld. De reputatie van Reuters is gebaseerd op snelheid, accuratesse en onafhankelijkheid. Reuters heeft 16.000 werknemers in 94 landen, waartoe een nieuwsstaf van circa 2.400 werknemers in 197 bureaus behoort, die 130 landen bedient. Reuters is hiermee de grootste multimedia-nieuwsorganisatie in de wereld. In 2002 behaalde het bedrijf een omzet van 3,6 miljard Britse pond.

Deel: ' Reuters 3000 xtra voor thin client-omgeving '
Lees ook