Ingezonden persbericht

REUTERS BIEDT AANDELENHANDELAREN DIRECTE HANDELSTOEGANG TOT AANDELENBEURZEN

Amsterdam, 12 juni 2002 - Reuters, de internationale leverancier van informatie, nieuws en technologie, gaat professionals in de aandelenhandel voorzien van directe handelstoegang tot beurzen en van een complete set van ordermanagementcapaciteiten via het Reuters 3000 Xtra-systeem. Dit is mogelijk dankzij een overeenkomst met Orc Software, dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van trading-software voor de financiële handel.

Voortbouwend op de kennis en expertise van Reuters in prijsbepaling, nieuws en analyse, krijgen de afdelingen Aandelenverkoop en Aandelen-trading nu de mogelijkheid tot rechtstreekse handelstoegang tot de belangrijkste beurzen. Daarnaast worden de mogelijkheden voor ordermanagement uitgebreid. Orc zal Reuters voorzien van client-applicaties die gateways bieden in de aandelen- en aandelenderivatenmarkten. De oplossing is in eerste instantie gericht op de London Stock Exchange, Deutsche Börse en Euronext (de beurzencombinatie Amsterdam, Parijs en Brussel). Deze beurzen zijn goed voor 70 procent van de Europese marktkapitalisatie. Dit alles zal de komende zes maanden worden uitgerold in Europa en verder ontwikkeld worden voor andere West-Europese, Aziatische en Noord-Amerikaanse markten. Het is een uitbreiding op de bestaande toegangsmogelijkheden die klanten al hebben naar de Noord-Amerikaanse beurzen via de producten die Reuters verkreeg bij de overname van Bridge.

Devin Wenig, President Investment Banking & Brokerage van Reuters, zegt: "De handelsgemeenschap zoekt naar een efficiënter manier om prijsonderzoek, interactie en handel te integreren. Door te partneren met Orc Software, komt Reuters een stap dichter bij de realisatie van haar Smart Trading-visie en kunnen we onze klanten voorzien van nieuwe mogelijkheden voor prijsbeleid, handel en risicobeheer."

Nils Nilsson, CEO van Orc Software, zegt: "De samenwerking met Reuters past duidelijk in onze strategie om ons distributienetwerk te verbreden en zo toekomstige groei te garanderen. De combinatie van de handelstechnologie van Orc Software met de informatie- en distributietechnologie van Reuters zorgt voor aanmerkelijke voordelen voor bestaande en nieuwe klanten, waar ook ter wereld."

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com) is leverancier van financiële informatie, nieuws en technologie aan financiële instellingen, media, bedrijven en particulieren. De kracht van Reuters ligt in de combinatie van content, technologie en connectiviteit. Reuters heeft haar toonaangevende positie weten te vestigen door voortdurende technologische innovatie en door haar reputatie vanwege snelheid, accuratesse, integriteit en onafhankelijkheid. Reuters heeft ruim 19.000 werknemers in 97 landen, waartoe een nieuwsstaf van 2.500 werknemers in 230 bureaus behoort, die 150 landen bedient. Reuters is hiermee de grootste multimedia-nieuwsorganisatie in de wereld. In 2001 behaalde het bedrijf een omzet van 3,9 miljard Britse pond.

Deel: ' Reuters biedt aandelenhandelaren directe handelstoegang tot aandelen.. '
Lees ook