Ingezonden persbericht

Reuters en Capco vormen joint venture voor ontwikkeling van gegevensbeheerdiensten voor STP

Reuters, de wereldwijde nieuws-, informatie- en technologiegroep, en Capco, de wereldwijde, exclusief op de financiële dienstensector gerichte technologische solution provider, zijn een gelijkwaardige joint venture aangegaan. De nieuwe onderneming zal een reeks softwarematige diensten voor gegevensbeheer ontwikkelen die financiële instellingen in staat stelt om de bedrijfsefficiency te verhogen en de Straight-Through Processing (STP) van financiële transacties uit te breiden.

Reuters en Capco investeren elk 16 miljoen dollar in de joint venture. Capco licenseert de nieuwe onderneming voor gebruik van zijn e-STP softwareplatform en verzorgt advies- en software ontwikkelingsdiensten. Reuters zal het dienstenpakket dat door de nieuwe onderneming wordt ontwikkeld verkopen en wereldwijd de klantenservice op zich nemen. Reuters en Capco leveren elk drie directeuren voor de directie van de nieuwe onderneming.

Concurrentie in de effectenhandel, verhoogde zichtbaarheid van de prestaties en kortere afwikkel-perioden gericht op T+1, nopen financiële instellingen STP toe te passen en hun bedrijfsefficiency over de gehele markt te verbeteren. De Securities Industry Association (SIA) noemde onlangs inconsistente en onjuiste referentiegegevens als een groot probleem voor de bedrijfstak om T+1 te bereiken.

De nieuwe onderneming zal zich richten op het ontwikkelen van producten en diensten die het bestaande pakket van Reuters Data Management Solutions zal complementeren, onder meer op het gebied van gegevensintegriteit en mislukte transacties. De op het web gebaseerde diensten zullen klanten in staat stellen de nauwkeurigheid en kwaliteit van hun gegevens aanzienlijk te verbeteren.

Dit is het eerste grote initiatief van het samenwerkingsverband dat Reuters en Capco in februari 2001 aangingen voor de ontwikkeling van backoffice softwareoplossingen voor de financiële dienstensector.

Capco
Capco is de eerste aanbieder van diensten en technologieoplossingen die zich uitsluitend richt op het bouwen aan de toekomst van de financiële dienstensector. Capco combineert bekwaam leiderschap met praktische inzet om zo de efficiency en winstgevendheid van haar cliëntèle te vergroten. Capco is gespecialiseerd in bedrijfsmatige efficiency en technologie, marktinfrastructuur en oplossingen voor bedrijfsinnovatie. Haar klanten zijn banken, investeringsbanken, vermogensbeheerders, beursmakelaars, private bankers, institutionele beleggers, serviceproviders voor de financiële sector, verzekerings-maatschappijen, beurzen, alternatieve handelssystemen, centrale clearingondernemingen, depositobanken en effectenbewaarders. Meer informatie is verkrijgbaar via www.capco.com . Capco relaties zijn o.m: ABN AMRO, AXA, Bear Stearns, BNP Paribas, Citigroup, Commerzbank, Credit Suisse Group, CSFB, Deutsche Bank, Dexia, Fortis, Goldman Sachs, Instinet, ING Group, J.P. Morgan Chase & Co., Merill Lynch, Morgan Stanley Dean Witter, Reuters, Royal Bank of Scotland/NatWest, S.W.I.F.T.

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com) koppositie als wereldwijde informatie-, nieuws-, en technologiegroep is gebaseerd op een reputatie van snelheid, accuratesse, integriteit en onpartijdigheid en op de voortdurende technische innovaties van Reuters. De kracht van Reuters is gebaseerd op het unieke wereldwijde aanbod van een combinatie van content, technologie en connectiviteit. Reuters maakt bij de distributie van haar nieuws en informatie op uitgebreide schaal gebruik van internet technologie. Reuters is het grootste internationale nieuws- en televisie agentschap ter wereld met 2.260 journalisten, fotografen en cameramensen in 190 kantoren. Deze verzamelen en bewerken het nieuws in 24 talen voor 160 landen. In 2000 had de Groep een omzet van £ 3,59 miljard en telde op 30 juni 2001 19.081 medewerkers in 210 steden in 99 verschillende landen. Reuters viert dit jaar haar 150-jarig bestaan.

Voor nadere informatie:

Reuters Groep
Reuters Benelux BV: Jan Rene Dolfing tel. 020-504 59 21; jan-rene.dolfing@reuters.com
Corporate Relations, Adrian Duffield/ Susan Allsopp, Tel: +44 (0) 20 7542 4728/8404 ,
adrian.duffield@reuters.com / susan.allsopp@reuters.com

Capco
Samuel Wang, Global Media Director tel: +1 212 284 8812, samuel.wang@capco.com
Louise Merrett, UK press relations, tel: + 44 (0) 20 7367 1070, louise.merrett@capco.com

Met vriendelijke groeten/ Kind regards
Tjarko.Rookmaker@effect.demon.nl
tel. +31 23 547 07 97; fax: +31 23 547 12 39
Effect adviesgroep

Deel: ' Reuters en Capco vormen joint venture '
Lees ook