Revolutionaire methode helpt in drie behandelingen bij tennisarm


UTRECHT, 20110617 -- Tennis- en golfarmen komen inmiddels bij ca 300.000 mensen per jaar voor en zijn daarmee de meest voorkomende sportblessures in Nederland. In de praktijk blijkt dat deze aandoening gemiddeld 9 maanden duurt. Met fysiotherapie wordt deze termijn teruggebracht tot gemiddeld 3 maanden. Een nieuwe praktijk in Utrecht helpt mensen binnen 3 weken van hun klachten af.

Op 1 juli opent Maarten Coolen in UTRECHT een praktijk voor elleboogsklachten. Het bijzondere aan deze praktijk is dat er alleen tennis-, golfarmen worden behandeld. Door diepgaande specialisatie wordt men hier binnen 3 behandelingen van zijn of haar blessure afgeholpen.

De behandelingen worden uitgevoerd door Maarten Coolen. Hij studeerde in 1985 af aan de Amsterdamse Academie voor Fysiotherapie en ging vervolgens werken in revalidatie en sportrevalidatie. Na een aantal jaren in de sport werkzaam te zijn geweest is hij haptonomie gaan studeren, een vierjarige studie over gevoel, bewegen en interactie. Daarnaast heeft Coolen de studie Neuro-Development gedaan, een driejarige opleiding inzake het centrale zenuwstelsel, bewegen en ontwikkeling. In het recente verleden heeft hij zich gespecialiseerd in de manuele geneeskunde van de arm en schouder. Met de ervaring en kennis van Dr. W. Brady uit Boston, de ontwikkelaar van de Manual Adhesion Release methode , heeft Coolen deze methode verder doorontwikkeld tot de zeer effectieve behandelmethode voor de elleboogsklachten,zoals die nu wordt gebruikt in de praktijk van Coolen.

“Waarom alleen deze klachten ?”  

Coolen : “een tennis-of golfarm is een zeer veel voorkomende blessure die veel impact heeft in iemand’s leven. Bij alles wat je doet voel je je arm, die je daardoor gaat ontzien wat de situatie alleen maar erger maakt. Ook slapen is vaak moelijk omdat de pijn zeurend wordt en altijd aanwezig is. De aandoening wordt vaak niet adequaat behandeld en wordt dan chronisch. In veel gevallen wordt dan, onterecht overigens, als “laatste redmiddel” de injectiespuit of de operatie toegepast. Centraal bij de tennis- en golfarm staan verklevingen in spier- en peesweefsel. Met het toepassen van de MAR-methode worden deze verklevingen opgeheven, middels bepaalde manipulaties van de spieren in de onderarm. Met behulp van een speciaal oefenprogramma, zullen de spieren snel en volledig genezen.”

Samengevat: met de MAR methode kunnen we mensen snel, effectief en doeltreffend van hun klachten afhelpen. Je kan snel weer aan de slag, sporten, etc. Je hoeft niets te laten. Sterker nog:  je wordt aangeraden om de pijnlijke arm zoveel mogelijk te gebruiken. Gezien het belang van een snelle start met de behandeling garandeert Coolen dat je zonder wachtlijst terecht kan en op heel korte termijn wordt geholpen. Dat vegroot de kans op snel en blijvend herstel aanzienlijk en voorkomt dat de klachten terugkomen.

Voor meer informatie kijk op

www.stopmijntennisarm.nu, Email : info@stopmijntennisarm.nu  

Demkaweg 11BD, 3555HW Utrecht, 030-2428190, 0654621200


Deel: ' Revolutionaire methode helpt in drie behandelingen bij tennisarm '
Lees ook