Robeco


Rotterdam, 19 augustus 1999

RG EMU MIDCAP FUND HEET VOORTAAN RG EUROLAND MIDCAP FUND

Op vrijdag 20 augustus 1999 wordt de naam van het RG EMU MidCap Fund gewijzigd in RG Euroland MidCap Fund. De nieuwe naam past beter in het assortiment van Robeco, sinds dit is uitgebreid met het RG Euroland Aandelen Fund. De naamswijziging heeft geen gevolgen voor het beleggingsbeleid van het fonds.

Zowel het RG Euroland Aandelen Fund als het RG Euroland MidCap Fund belegt in landen die deelnemen aan de euro. Het verschil tussen de fondsen zit in de omvang van de bedrijven waarin wordt belegd. De portefeuille van het RG Euroland Aandelen Fund bevat voornamelijk large caps, grote ondernemingen met een gevestigde naam. Het RG Euroland MidCap Fund richt zich exclusief op middelgrote en kleine ondernemingen. De benchmark is de Salomon Smith Barney Euroland Midcap Index.

Vergeleken met large caps bieden midcaps over het algemeen betere groeiperspectieven in economisch voorspoedige tijden. In tijden van onrust op de financiële markten kiezen beleggers echter vaak voor de relatieve zekerheid van large caps. Mede door de Azië-crisis hebben de midcaps vorig jaar onder druk gestaan. De eerste zes maanden van 1999 laten echter een stijgende lijn zien. Over deze periode behaalde het RG Euroland MidCap Fund (tot 20 augustus derhalve het RG EMU MidCap Fund) een rendement van 6,4%.

Naast het RG Euroland MidCap Fund brengt Robeco sinds vorig jaar ook het RG European MidCap Fund op de markt. Het verschil tussen beide is dat het European MidCap Fund behalve in Euroland ook in landen als het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Zweden, Denemarken en Zwitserland belegt. Voorts kent het Euroland MidCap Fund geen valutarisico. De benchmark van het European MidCap Fund is de Salomon Smith Barney MidCap Index Europe.

Deel: ' RG EMU MidCap Fund heet voortaan RG Euroland MidCap Fund '
Lees ook