Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-08-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 14.45 u) Donderdag, 23 augustus 2001

District Heerlen

Heerlen; rijbewijs ingevorderd
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 02.30 uur kreeg de politie een melding dat op de kruising Parallelweg / Stationstraat in Heerlen een automobilist met zijn auto op een vluchtheuvel tegen een verkeerspaal / bord was gebotst en vervolgens is door / weggereden. De politie die op onderzoek uitging trof vervolgens op de Laanderstraat een 27-jarige automobilist uit Brussel (B) aan die er bezig was met het verwisselen van een band van zijn auto. De Belg werd op verdenking van doorrijding na een aanrijding aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte heeft bekend. Bleek ook dat hij onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse wees uit dat hij 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; verdovende middelen
Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op Benzenrade in Heerlen van een tweetal inzittenden van een auto, twee mannen (20/21) uit het Duitse Aspach en Backnang zag de politie nog juist dat een van hen iets weggooide. Bij nader onderzoek bleken dat verdovende middelen te zijn. De verdovende middelen, totaal twee zakken met in iedere zak 54 gr. weed (totaal 108 gram) en een zakje met ruim 75 gram hasjiesj werden inbeslaggenomen. Beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Brunssum; verkeerscontrole
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag vanaf 15.00 uur tot woensdagavond 21.30 uur samen met enkele leden van de Koninklijke Marechaussee een verkeerscontrole gehouden op de Kennedylaan in Brunssum. Totaal werden 105 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van overschrijding van de terplaatse geldende maximum (50 km p/u) snelheid (totaal 58 bekeuringen waarvan een aantal voertuigbestuurders terplaatse werd bekeurd maar een groot deel de bekeuring thuisgestuurd krijgt. Hoogst gemeten snelheid; 93 km p/u), het rijden zonder auto/veiligheidsgordels (23 bekeuringen), bromfietsen met te hoog motorvermogen (8 bekeuringen), het niet bij zich hebben van de vereiste / geldige papieren (6) tot parkeerovertredingen etc. Een bromfietsbestuurder werd bekeurd met een boete van fl. 160,- omdat onder invloed zijn bromfiets bestuurde (ademanalyse; ruim 0,7 o/oo). Verder werd een bromfiets inbeslaggenomen omdat die vermoedelijk van diefstal afkomstig was.

Deel: ' Rijbewijs ingevorderd in Heerlen '
Lees ook