AutoRai

31-5-2002

Rijkere standaarduitrusting voor Fiat Multipla

De Fiat Multipla beschikt voortaan over een rijkere standaarduitrusting én een sterkere 1.9 JTD common rail turbodieselmotor.

De innovatieve medium MPV, onlangs nog door het toonaangevende Britse autoblad Top Gear voor de derde achtereenvolgende maal verkozen tot ´Best Family Car´, is vanaf heden standaard voorzien van onder andere sidebags, windowbags en airconditioning. Ook is er nu af-fabriek een LPG-systeem leverbaar.

Het state-of-the-art uiterlijk van de Fiat Multipla is ongewijzigd gebleven, evenals de 1.6 16V viercilinder benzinemotor (103 pk). Iets krachtiger werd de 1.9 JTD motor, die nu 115 pk en een maximaal draaimoment van 203 Nm bij slechts 1500 tpm levert. Met deze ultra efficiënte viercilinder onder de motorkap, is de Multipla in staat om in 12,2 tellen vanuit stilstand naar 100 km/u te sprinten en een topsnelheid van 176 km/u te klokken.

Verder werd het comfort van het onderstel verfijnd dankzij een gemodificeerde veer/demperkarakteristiek. Ook is het interieur geroemd om zijn kenmerkende drie + drie opstelling - op details gewijzigd en zijn er nieuwe carrosseriekleuren te bestellen. De voorstoelen bieden nu meer zijdelingse steun en ter verbetering van het zicht naar achteren werden de hoofdsteunen achterin anders vormgegeven.

Het leveringsprogramma bestaat uit de SX en de extra luxe ELX. De Fiat Multipla SX wordt standaard geleverd met onder andere sidebags en windowbags, airco, one-touch elektrische ruitbediening voor de bestuurder, schijfremmen rondom en ISOFIX bevestigingssysteem voor kinderstoeltjes. De ELX beschikt bovendien over een elektronisch geregelde airco, in carrosseriekleur gespoten bumpers, nieuwe lichtmetalen velgen, extra getinte achterste ruiten, lederen stuurwiel en pookknop, evenals een veilige en handige elektrische sluiting op de achterklep.

Voor de Fiat Multipla zijn enkele opvallende opties leverbaar. Zo staan er drie uitvoeringen van Fiats vooruitstrevende CONNECT info- en telematicasysteem in de prijslijst, indien gewenst inclusief navigatie-unit en volledig geïntegreerde GSM telefoon. Tegen meerprijs is de audio-installatie te bedienen vanaf het (met leder bekleed) stuurwiel.

Gpower en Bipower
Fiat kan de vernieuwde Multipla nu af-fabriek met een LPG G3 installatie leveren. Deze zogenaamde Gpower versie is gebaseerd op de
1.6 16V (103 pk) en bezit een enkele 48 liter grote LPG tank of, optioneel, dubbele 86 liter tank. De keuze voor LPG gaat niet ten koste van de binnenruimte, doordat de tank onder de vloer van het passagierscompartiment wordt geplaatst. Naast deze Gpower LPG-uitvoering handhaaft Fiat ook de unieke Multipla Bipower in het leveringsprogramma. De Bipower kan zowel op aardgas als op benzine rijden en is eveneens voorzien van de 1.6 16V.

NOVEM subsidie
Om de aanschaf van personenautos die op aardgas lopen te stimuleren geeft de NOVEM een eenmalige subsidie van 25 procent over de meerprijs van de Bipower-versie ten opzichte van de benzine-versie. Voor bedrijven bestaat er bovendien de mogelijkheid te profiteren van de Vamil-regeling, die een gunstig afschrijvingsregime biedt voor milieu-investeringen.

Als vanafprijs rekent de Fiat dealer voor de Multipla 1.6 16V SX een bedrag van 20.995,-.

Zoekwoorden:

Deel: ' Rijkere standaarduitrusting voor Fiat Multipla '
Lees ook